Lähetä linkki
google +
Tulostusversio

Valokeilassa

Euroopan komissio ja FC Barcelona aloittivat tupakanvastaisen yhteistyön

Euroopan komission ja jalkapallon suurseuran FC Barcelonan tupakoinninvastainen kampanja Lopeta tupakointi Barçan kanssa käynnistyi virallisesti 1.12.2012. Yhteishanke jatkaa komission menestyksekkään Ex-tupakoitsijaa ei pysäytä mikään -kampanjan ja FC Barcelonan Barça Sense Fum -tempauksen vanavedessä.

Avajaistilaisuudessa Barcelonan Camp Nou -stadionilla olivat läsnä muun muassa komission terveys- ja kuluttaja-asioiden pääosaston pääjohtaja Paola Testori Coggi, FC Barcelonan puheenjohtaja Sandro Rosell sekä seuran lääkäri Jordi Monés.

"Olen erittäin tyytyväinen siihen, että palkittu Ex-tupakoitsijaa ei pysäytä mikään -kampanja on johtanut yhteistyöhön tämän seuran kanssa, joka on yksi urheilumaailman arvovaltaisimmista instituutioista", Testori Coggi totesi.

Neuvoja Barçan pelaajilta

Lähes 700 000 ihmistä kuolee Euroopassa vuosittain sellaisiin tupakan aiheuttamiin sairauksiin, jotka olisivat muutoin vältettävissä. Tällä uudella yhteistyöhankkeella tarjotaan erityisesti Euroopan 28 miljoonalle 25–34-vuotiaalle tupakoitsijalle apua siihen, että he pääsisivät lopullisesti eroon tupakasta.

Jo lähes 300 000 eurooppalaista taistelee tupakointia vastaan käyttämällä iCoach-verkkosovellusta, joka kehitettiin Ex-tupakoitsijaa ei pysäytä mikään -kampanjan yhteydessä. Nyt käynnistyneessä hankkeessa käytetään uutta FCB iCoach-sovellusta, josta käyttäjä saa omaan tilanteeseensa sopivaa terveysvalmennusta. Ohjeita antavat FC Barcelonan pelaajat, valmentajat ja muu henkilöstö.

Miten FCB iCoach -sovellus toimii?

Kun tupakoitsija rekisteröityy sovelluksen käyttäjäksi, hän täyttää lyhyen kyselylomakkeen, jonka avulla määritellään, minkä tyyppistä tukea hän tarvitsee tupakoinnin lopettamiseen. Kukin käyttäjä saa juuri hänelle sopivia vinkkejä, tietoja ja kannustusta suoraan Barçan pelaajilta, valmentajilta ja muulta henkilöstöltä. Neuvoja antavat muun muassa joukkueen kapteenit Carles Puyol, Andrés Iniesta, Víctor Valdés and Xavi Hernández, päävalmentaja Tito Vilanova, seuran puheenjohtaja Sandro Rosell, koulutusvastaava Guillermo Amor ja monet muut henkilökuntaan kuuluvat.

FCB iCoach -sovellus on saatavilla iPhone- ja Android-versioina. Käytä tilaisuus hyväksesi ja lopeta tupakointi Barça kanssa. Liity heti mukaan!

Lisätietoja:

Ex-tupakoitsijaa ei pysäytä mikään -kampanja

Lopeta tupakointi Barçan kanssa -sivusto

iCoach-mobiilisovellus

FC Barcelona