Medii sănătoase

Grupuri de lucru

Comisia ajută la promovarea mediilor sănătoase prin intermediul mai multor grupuri de lucru, în cadrul cărora colaborează cu experţi reprezentând guvernele naţionale, alte instituţii europene, organizaţii internaţionale, medici, cadre universitare, cercetători, ONG-uri şi oameni de afaceri.

Prevenirea rănirilor şi promovarea siguranţei

Grupul pentru prevenirea rănirilor şi promovarea siguranţei în UE  contribuie la elaborarea măsurilor şi a planurilor naţionale de acţiune pentru punerea în aplicare a recomandărilor UE privind prevenirea rănirilor şi promovarea siguranţei.

Grupul de experţi privind calitatea aerului de interior

Grupul de experţi privind calitatea aerului de interior are ca scop reducerea incidenţei cancerului şi a bolilor respiratorii cronice cauzate de poluanţii de mediu din interiorul clădirilor. Grupul caută atât soluţii legislative, cât şi remedii de altă natură.

Forumul consultativ

Forumul consultativ privind mediul şi sănătatea în UE este o platformă a Uniunii pentru consultarea părţilor interesate de strategia UE privind mediul şi sănătatea . Scopul său principal este integrarea politicilor privind sănătatea şi mediul.