Egészséges környezet

Endocrine disruptors

Biocides

Munkacsoportok

A Bizottság számos munkacsoport létrehozásával segíti az egészséges környezetek védelmét, amelyek keretében az uniós tagállamok kormányai, egyéb uniós intézmények, nemzetközi szervezetek szakértőivel, egészségügyi szakemberekkel, tudósokkal, kutatókkal, nem kormányzati szervezetek és az üzleti élet képviselőivel dolgozik együtt.

Sérülések megelőzése és a biztonság előmozdítása

Az Európai Unió sérülésmegelőzési és biztonságvédelmi csoport  közreműködik a nemzeti intézkedések és a sérülések megelőzésére és a biztonság előmozdítására vonatkozó uniós ajánlások végrehajtását célzó cselekvési tervek kidolgozásában.

A beltéri levegő minőségével foglalkozó szakértői csoport

Az Európai Unió beltéri levegő minőségével foglalkozó szakértői csoportjának munkája a beltéri környezetben lévő szennyező anyagok okozta krónikus légzőszervi betegségek és a rákos megbetegedések számának csökkentését célozza. A szakértői csoport jogalkotási és nem jogalkotási megoldásokkal egyaránt foglalkozik.

Tanácsadói fórum

Az Európai Unió környezeti és egészségügyi tanácsadói fóruma keretében az EU konzultációkat folytat az érdekelt felekkel az EU környezeti és egészségügyi stratégiájáról . A legfontosabb feladata az egészségügyi és környezetvédelmi politikák integrációjának előmozdítása.