Sănătatea în iniţiativele UE

Multe politici şi acţiuni au impact asupra sănătăţii şi a sistemelor de sănătate din Europa. Prin urmare, trebuie să abordăm politicile dintr-o perspectivă globală, pentru a ne asigura că sănătatea este parte integrantă a tuturor domeniilor de acţiune relevante, inclusiv în sectorul social, economic şi de mediu.

Strategia UE privind sănătatea ( 2008-2013)

„Sănătatea în toate politicile” este unul dintre principiile- cheie ale strategiei UE privind sănătatea Traducerile linkului anterior български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) . Prin această abordare se urmăreşte ca sănătatea să devină parte integrantă a tuturor politicilor elaborate la nivel european, naţional şi regional, inclusiv în procedura de evaluare a impactului şi în cadrul instrumentelor de evaluare.

Agenda socială reînnoită

Agenda socială reînnoită este o iniţiativă amplă care consideră că sănătatea este esenţială pentru a asigura bunăstarea cetăţenilor europeni ai secolului al XXI-lea. De asemenea, se pune accent pe importanţa unei abordări care să conducă la coordonarea tuturor domeniilor de acţiune relevante, cu scopul de a le oferi europenilor şansa de a trăi mai mult şi de a duce o viaţă sănătoasă.

„Sănătatea e de aur" – sănătatea şi politicile economice

  • Strategia economică a UE recunoaşte dificultăţile cu care se confruntă sistemele sanitare şi demersurile de dezvoltare durabilă pe fondul unei societăţi afectate de fenomenul îmbătrânirii populaţiei.
  • Strategia pentru dezvoltare durabilăpdf accentuează importanţa pe care o are sănătatea pentru dezvoltarea durabilă a Europei. Promovarea sănătăţii, reducerea inegalităţilor în domeniul sănătăţii şi protecţia împotriva ameninţărilor la adresa sănătăţii sunt principalele sale obiective.

Politica de coeziune

Programul privind sănătatea şi agenţiile UE