Terveys EU:n hankkeissa

Useat politiikan osa-alueet ja toimet vaikuttavat terveysasioihin ja terveydenhuoltojärjestelmiin eri puolilla Eurooppaa. Tästä syystä tarvitaan kokonaisvaltaista lähestymistapaa varmistamaan, että terveyskysymykset ovat erottamattomasti mukana kaikkien politiikan osa-alueitten toimissa, kuten ympäristö-, sosiaali- ja talouspolitiikassa.

EU:n terveysstrategia 2008–2013

"Terveys kaikissa politiikoissa" on EU:n terveysstrategian Näytä edellisen linkin kieliversiot български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) svenska (sv) pääperiaatteita. Tarkoituksena on tehdä terveyskysymyksistä sekä vaikutustenarvioinnista ja arviointivälineiden käytöstä erottamaton osa kaikkea kansallista, alueellista ja EU-tason politiikkaa.

Uudistettu sosiaalinen toimintaohjelma

Uudistettu sosiaalinen toimintaohjelma on laaja-alainen aloite, jossa terveys mainitaan yhtenä merkittävimmistä tekijöistä 2000-luvun EU-kansalaisen hyvinvoinnin kannalta. Ohjelmassa painotetaan myös, miten tärkeää on sovittaa yhteen kaikkien aiheeseen liittyvien politiikanalojen toimet, kun tähtäimessä on EU-kansalaisen pitempi, terveempi elämä.

"Terveys on vaurautta" – talouspolitiikka ja terveys

  • EU:n talousstrategiassa todetaan, että ikääntyvissä yhteiskunnissa terveys muodostaa haasteen EU:n hyvinvointipalveluille ja kestävälle kasvulle.
  • Kestävän kehityksen strategiassapdf korostetaan terveyden merkitystä EU:n kestävälle kehitykselle. Strategian päätavoitteita ovat terveyden edistäminen, terveysasioihin liittyvän epätasa-arvon vähentäminen sekä väestön suojaaminen terveysuhilta.

Koheesiopolitiikka

Terveysohjelma ja EU:n erillisvirastot