Sundhed i EU-initiativer

Mange politikker og tiltag påvirker sundheden og sundhedssystemerne i hele EU. Der er derfor behov for en bred politisk indsats for at sikre, at sundhed er en integrerende del af alle relevante politikområder, herunder miljø-, social- og økonomipolitik.

EU's sundhedsstrategi for 2008-2013

"Sundhed i alle politikker" er et af hovedprincipperne i EU's sundhedsstrategi Vælg oversættelse af det forrige link български (bg) čeština (cs) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) . Hensigten er, at problemstillinger på sundhedsområdet skal være en del af alle politikker på EU-plan, nationalt og regionalt plan, herunder anvendelse af konsekvensanalyser og vurderingsværktøjer.

Ny social- og arbejdsmarkedspolitisk dagsorden

Den nye social- og arbejdsmarkedspolitiske dagsorden er et bredt initiativ, der anerkender sundhed som et vigtigt emne for EU-borgernes trivsel i det 21. århundrede. Den understreger også vigtigheden af en koordineret tilgang for alle relevante politikområder for at nå målet om at leve længere og sundere.

"Sundhed er rigdom" – sundhedspolitik og økonomisk politik

  • EU's økonomiske strategi anerkender den sundhedsmæssige udfordring i aldrende samfund for de europæiske vældfærdssystemer og for bæredygtig vækst i EU.
  • Strategien for bæredygtig udviklingpdf understreger sundheds betydning for bæredygtig udvikling i Europa. Dens vigtigste mål er sundhedsfremme, reduktion af uligheder på sundhedsområdet og beskyttelse mod sundhedstrusler.

Samhørighedspolitik

Sundhedsprogram og EU-agenturer