Sti

2012

EU's sundhedspris for journalister

Er du journalist, og skriver du om sundhed?

Om EU's sundhedspris for journalister

EU's sundhedspris for journalister tildeles for at stimulere journalistik af høj kvalitet, der øger bevidstheden om sundhedspleje og borgernes rettigheder. Under temaet "Et EU for patienterne", sætter prisen folkus på EU's initiativer på sundhedsområdet: Alle initiativerne har ét mål til fælles: bedre sundhedspleje for alle i EU.

Prisen er en belønning til journalister, som i betydelig grad har hjulpet borgerne med at forstå sundhedsspørgsmål, og som i deres arbejde har formidlet sundhedspersonalets forventninger og tanker. Prisen tildeles med respekt for mediernes frihed og mangfoldighed og indgår i Kommissionens indsats for at forbedre kommunikationen mellem EU's institutioner og borgere.

Udvælgelsen af vinderne foregår i to trin:
1) Alle artikler læses af nationale juryer (én for hvert EU-land) Hver national jury udvælger én national kandidat.
2) En EU-jury Vælg oversættelse af det forrige link English (en) vælger vinderen af EU-prisen samt nummer to og tre blandt de 28 nationale kandidater.

Den første pris blev tildelt i 2009. De tidligere vindere er:

  • 2012: Petr Třešňák fra Tjekkiet for hans artikel om mental sundhed, "Eventyr på afdeling 14 Vælg oversættelse af det forrige link čeština (cs) English (en) ", offentliggjort i magasinet Respekt.
  • 2011: Ben Hirschler og Kate Kelland (Storbritannien) for deres artikel om antimakrobiel resistens "When the drugs don't work Vælg oversættelse af det forrige link English (en) " (når medicinen ikke virker), der blev offentliggjort af Reuters.
  • 2010: Gianluca Ferraris og Ilaria Molinari (Italien) for deres artikel om stamceller "Stealing hope Vælg oversættelse af det forrige link English (en) italiano (it) " (håbets tyve), der blev offentliggjort i Panorama.
  • 2009: Estelle Saget (Frankrig) for en artikel om mental sunhed, "Schizophrenia explained to family and friends Vælg oversættelse af det forrige link English (en) français (fr) " (hvordan man forklarer skizofreni til familie og venner), der blev offentliggjort i L'Express.

Sundhedsprisen for journalister finansieres af det andet EU-sundhedsprogram for 2008-13.

Find ud af mere (vinderartikler, billeder og videoer) om de tidligere udgaver af prisen.

Kontakt:
EUROPA-KOMMISSIONEN
Generaldirektoratet for Sundhed og Forbrugere
L-2920 LUXEMBOURG
E-mail