Navigacijska pot

2012

Novinarska nagrada EU za prispevke o zdravstvu

Ste novinar za področje zdravja?

Novinarska nagrada za prispevke o zdravstvu – Domača stran

Evropska komisija že petič zapored razpisuje natečaj za nagrado EU za najboljše novinarske prispevke o zdravstvu, s katero nagrajuje odlično novinarsko delo, ki spodbuja ozaveščenost o zdravju in pravicah državljanov. Natečaj na temo „Evropa za bolnike“ poudarja pobude zdravstvene politike EU na področjih:

Novinarji se za nagrado lahko potegujejo s članki, ki so objavljeni v tiskanih ali spletnih medijih v katerikoli državi članici EU (vključno s Hrvaško) med 1. avgustom 2012 in 30. septembrom 2013 in obravnavajo eno od zgoraj navedenih 12 zdravstvenih tem. Rok za oddajo člankov je 30. september 2013. Skrbno preberite tudi pravila natečaja

Vsaka država članica lahko imenuje enega kandidata. Vse nacionalne finaliste bomo povabili v Bruselj na slovesno podelitev nagrad, kjer bodo prvi trije nagrajenci prejeli nagrade v znesku:

  • 1. nagrada: 6 500 evrov
  • 2. nagrada: 4 000 evrov
  • 3. nagrada: 2 500 evrov

Novinarska nagrada EU za prispevke o zdravstvu se financira iz drugega programa Skupnosti na področju zdravja (2008–2013).

Novinarsko nagrado smo prvič podelili leta 2009. Zmagovalci natečaja iz prejšnjih let so:

  • 2012: Petr Třešňák iz Češke za članek o duševnem zdravju z naslovom Dogodivščine na oddelku 14pdf, objavljen v reviji Respekt.
  • 2011: Ben Hirschler in Kate Kelland iz Združenega kraljestva za članek o protimikrobni odpornosti z naslovom Ko zdravila odpovejo Seznam prevodov predhodne povezave English (en) , ki ga je objavil Reuters.
  • 2010: Gianluca Ferraris in Ilaria Molinari iz Italije za članek o matičnih celicah z naslovom Ukradeno upanje Seznam prevodov predhodne povezave English (en) italiano (it) , objavljen v reviji Panorama.
  • 2009: Estelle Saget iz Francije za članek o duševnem zdravju z naslovom Kaj morajo o shizofreniji vedeti družina in prijatelji Seznam prevodov predhodne povezave English (en) français (fr) , objavljen v reviji L'Express.

Evropska komisija želi vsem udeležencem natečaja veliko uspeha!

Zadnja sprememba: 27/03/2015 | Na vrh