Cale de navigare

2012

Premiul european pentru jurnalism în domeniul sănătății

Sunteți jurnalist și vă interesează domeniul sănătății?

Premiul UE pentru jurnalism în domeniul sănătăţii - 2012 - Sinteză

Câştigătorii celei de-a patra ediţii a Premiului european în domeniul sănătăţii sunt:

Premiul I

Petr Třešňák: “Adventures in ward 14 Traducerile linkului anterior čeština (cs) English (en) ” (revista Respekt, Republica Cehă)

Acest articol pune accent pe importanţa sănătăţii mintale, prezentând situaţia din spitalele de psihiatrie şi rolul vital pe care îl joacă asistentele în recuperarea pacienţilor cu probleme grave.

Premiul al II-lea

Ailbhe Jordan: “Is screening a waste of cash? Traducerile linkului anterior English (en) ” (Medical Independent, Irlanda)

Articolul prezintă o analiză obiectivă a programelor de depistare a cancerului, din perspectiva raportului dintre costuri şi beneficii, aspect cu atât mai relevant cu cât ne aflăm în plină criză economică.

Premiul al III-lea

Daniela Cipolloni: “All those lies spread by private umbilical-cord blood banks Traducerile linkului anterior English (en) italiano (it) ” (revista Oggi Scienza, Italia)

Articolul reprezintă o contribuţie la dezbaterea pe marginea recoltării de sânge din cordonul ombilical şi a utilizării celulelor stem. Subiectul este deosebit de actual, iar părerile şi abordările diferă de la o ţară la alta.

Premiul special pentru articole despre renunţarea la fumat

Tobias Zick: “Thick air Traducerile linkului anterior Deutsch (de) English (en) ” (revista NEON, Germania)

Articolul prezintă situaţia consumului de tutun şi a acţiunilor de promovare a renunţatului la fumat din Germania, acoperind aspecte istorice, politice, juridice şi filosofice. De asemenea, arată importanţa politicilor în domeniul sănătăţii.