Navigacijska pot

2012

Novinarska nagrada EU za prispevke o zdravstvu

Ste novinar za področje zdravja?

Dosedanji natečaji - 2011 - Slike

Novinarsko nagrado EU za prispevke o zdravstvu smo leta 2011 podelili že tretjič. Skupaj se je za nagrado potegovalo 358 novinarjev iz 27 držav članic EU, ki so poslali 498 člankov.

Nagrajenci so ...

Zmagovalca natečaja za leto 2011 sta Ben Hirschler in Kate Kelland iz Združenega kraljestva s člankom o protimikrobni odpornosti z naslovom Ko zdravila odpovejo Seznam prevodov predhodne povezave English (en) , ki ga je objavil Reuters.

Drugo nagrado je prejela madžarska novinarka Rita Makarész za članek Najcenejše sredstvo proti depresiji Seznam prevodov predhodne povezave English (en) magyar (hu) , objavljen na zdravstvenem portalu www.orvostkeresek.hu.

Tretjo nagrado je prejela slovenska novinarka Mateja Grošelj za članek Od Lojzeta k Ludvikipdf(164 KB) Seznam prevodov predhodne povezave English (en) , objavljen v sobotni prilogi Večera.

Posebno nagrado za prispevek na temo opuščanja kajenja je prejela Monika Cetera s Poljske za spletni članek Prišla sem si popravit zobe, ne opustit kajenja! Seznam prevodov predhodne povezave English (en) polski (pl) , objavljen na spletišču www.jaw.pl.

Imena zmagovalcev je Evropska komisija razglasila 31. januarja na podelitvi nagrad v Bruslju. Preberite članke finalistov v zborniku 2011 Seznam prevodov predhodne povezave English (en) .

Zadnja sprememba: 09/07/2014 | Na vrh