Navigációs útvonal

2012

Európai Uniós Egészségügyi Újságírói Díj

Ön újságíró, és írásaiban egészségügyi kérdésekkel foglalkozik?

A díjpályázat az előző években - 2011 - Összefoglaló

Az Európai Uniós Egészségügyi Újságírói Díjért folyó versenyt 2011-ben immár harmadszorra rendeztük meg. A megmérettetésen összesen 358 újságíró indult. Az EU 27 tagállamából beküldött újságcikkek közül 498 felelt meg a kiírásban szereplő követelményeknek.

A győztesek...

A 2011. évi díjat Ben Hirschler és Kate Kelland nyerte az Egyesült Királyságból. A „When the drugs don't work Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) ” (Amikor a gyógyszerek nem hatnak) című, az antimikrobiális rezisztanciáról szóló cikküket a Reuters tette közzé.

A második helyezett Makarész Rita lett MagyarországrólA legolcsóbb antidepresszánspdf(78 KB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) ” című cikkével, amely az Orvost keresek című egészségügyi honlapon jelent meg.

A harmadik helyezést Mateja Grošelj, Szlovénia jelöltje kapta „Od Lojzeta k Ludviki Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) slovenščina (sl) ” (Lojzétól Ludvikának) című cikkéért, amely a „Večer” című napilap szombati mellékletében látott napvilágot.

A „leszokás a dohányzásról” témában meghirdetett különdíjat Monika Cetera érdemelte ki Lengyelországból, „Przyszłam tu leczyć zęby, nie rzucać palenie! Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) polski (pl) ” (Nem a dohányzásról szeretnék leszokni, hanem a fogamat akarom kezeltetni) című cikkével, mely a www.jaw.pl honlapon jelent meg.

A nyertesek január 31-én, a Brüsszelben megtartott díjátadó ünnepségen vehették át jutalmukat. A döntőbe jutott újságírók cikkeit Ön is elolvashatja a verseny 2011. évi kiadványában Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) .