Διαδρομή πλοήγησης

2012

Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσιογραφίας για Θέματα Υγείας

Είστε δημοσιογράφος και ενδιαφέρεστε για θέματα υγείας;

Προηγούμενοι διαγωνισμοί - 2011 - Σύνοψη

Το 2011 απονεμήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά τo Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσιογραφίας για Θέματα Υγείας. Συνολικά, υποβλήθηκαν 498 επιλέξιμα άρθρα από 358 δημοσιογράφους 27 χωρών της ΕΕ.

Και οι νικητές είναι ...

Νικητές για το 2011 αναδείχτηκαν οι Ben Hirschler και Kate Kelland από το Ηνωμένο Βασίλειο, για το άρθρο τους σχετικά με τη μικροβιακή αντοχή "When the drugs don't work Επιλέξτε μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου English (en) " ("Όταν τα φάρμακα δεν φέρνουν αποτέλεσμα"), που δημοσιεύθηκε από το Reuters.

Το δεύτερο βραβείο απέσπασε η Rita Makarész από την Ουγγαρία για το άρθρο της "Το φθηνότερο αντικαταθλιπτικό Επιλέξτε μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου English (en) magyar (hu) ", που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο για θέματα υγείας www.orvostkeresek.hu.

Τρίτη ήλθε η Mateja Grošelj, από τη Σλοβενία για το άρθρο της "From Lojze to Ludvika Επιλέξτε μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου English (en) slovenščina (sl) ", που δημοσιεύτηκε στο ένθετο του Σαββάτου της εφημερίδας Vecer".

Το ειδικό βραβείο για την απεξάρτηση από το κάπνισμα απονεμήθηκε στη Monika Cetera από την Πολωνία για το άρθρο της "Ήλθα εδώ για το δόντι μου, όχι για να κόψω το κάπνισμα Επιλέξτε μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου English (en) polski (pl) ", που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.jaw.pl.

Τα ονόματα των νικητών ανακοινώθηκαν στην τελετή απονομής των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 31 Ιανουαρίου. Διαβάστε τα άρθρα όλων των φιναλίστ στο φυλλάδιο του διαγωνισμού 2011 Επιλέξτε μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου English (en) .