Навигационна пътека

2012

Награда на ЕС за здравна журналистика

Вие сте журналист, интересуващ се от здравни въпроси?

Предишни издания - 2011 - Резюме

Конкурсът на ЕС за здравна журналистика се проведе за трети път през 2011 г. 358 журналисти от 27-те страни от ЕС изпратиха общо 498 статии, отговарящи на критериите.

И победителите са...

Победителите в изданието от 2011 г. са Ben Hirschler и Kate Kelland от Обединеното кралство със статията си за антимикробната резистентност „When the drugs don't work“ Избор на превод за предходната връзка English (en) (Когато лекарствата не действат), публикувана от „Ройтерс“.

Втора награда получи Rita Makarész от Унгария за статията си „The cheapest antidepressant“ Избор на превод за предходната връзка English (en) magyar (hu) (Най-евтиният антидепресант), публикувана на здравния портал www.orvostkeresek.hu.

Трета е Mateja Grošelj от Словения със статията си „From Lojze to Ludvika“ Избор на превод за предходната връзка English (en) slovenščina (sl) (От Лойзе до Лудвика), публикувана в съботното приложение на ежедневника Vecer.

Специалната награда за статия са спирането на тютюнопушенето бе връчена на Monika Cetera от Полша за нейната статия „I've come here to have my teeth treated, not to quit smoking!“ Избор на превод за предходната връзка English (en) polski (pl) (Дойдох да ми излекувате зъбите, не да отказвам пушенето!), публикувана на сайта www.jaw.pl.

Победителите бяха обявени на церемония по награждаването на 31 януари в Брюксел. Прочетете статиите на финалистите в брошурата за конкурса през 2011 г. Избор на превод за предходната връзка English (en)