Navigointipolku

2012

EU:n terveysalan journalistikilpailu

Oletko journalisti ja kiinnostunut terveysasioista?

Edellisvuosien kilpailut - 2010 - Kilpailun esittely

EU:n terveysalan journalistikilpailu järjestettiin vuonna 2010 toisen kerran. Mukana oli 745 artikkelia 438 toimittajalta. Osallistujia oli kaikista EU-maista. Kansalliset palkintolautakunnat valitsivat kullekin maalle edustajan, ja EU-palkintolautakunta kokoontui 28.10.2010 valitsemaan näiden joukosta kolme voittajaa, joiden nimet julkistettiin palkintotilaisuudessa Brysselissä 30.11.2010.

Vuoden 2010 journalistikilpailun voittivat Gianluca Ferraris ja Ilaria Molinari italialaisessa Panorama-lehdessä julkaistulla artikkelillaan "Toivovarkaat Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en) italiano (it) " (Lardi di speranza). Toisen palkinnon voittaja oli Lucie Hášová Truhelková artikkelillaan "Rakkaus asuu munuaisessa Näytä edellisen linkin kieliversiot čeština (cs) English (en) " (Láska prochází ledvinou, MF Plus, Tšekki). Kolmannen palkinnon saivat Kasper Krogh, Morten Crone, Line Holm Nielsen ja Jesper Woldenhof, joiden artikkeli "Suuri epäonnistuminen Näytä edellisen linkin kieliversiot dansk (da) English (en) " (Det store svigt) oli julkaistu tanskalaisessa Berlingske Tidendessä.

EU:n terveysalan journalistikilpailussa palkitaan toimittajia laatujournalismista, jossa käsitellään terveydenhuoltoon ja potilaiden oikeuksiin liittyviä aiheita.

Kilpailu on osa EU potilaiden asialla -kampanjaa. Kampanja käsittää 11 terveyspoliittista aloitetta, joiden tavoitteena on parantaa kansalaisille tarjottavaa terveydenhuoltoa Euroopassa.

Kilpailun avulla halutaan nostaa esiin toimittajia, jotka ovat merkittävällä tavalla auttaneet kansalaisia ymmärtämään terveysasioita ja levittäneet tietoa potilaiden ja terveydenhuoltohenkilöstön odotuksista ja ajatuksista.

Tavoitteena on edistää tiedotusvälineiden vapautta ja moniarvoisuutta sekä parantaa viestintää EU:n toimielinten ja kansalaisten välillä.

EU potilaiden asialla -kampanja ja journalistikilpailu rahoitetaan EU:n toisesta terveysalan toimintaohjelmasta 2008–2013.