Sti

2012

EU's sundhedspris for journalister

Er du journalist, og skriver du om sundhed?

Tidligere udgaver - 2010 - Resumé

I anden udgave af EU's sundhedspris for journalister kom 745 artikler i betragtning. De var indsendt af 438 journalister fra alle EU-lande. Finalisterne blev udvalgt af de nationale juryer. EU-juryen mødtes den 28. oktober for at beslutte, hvem der skulle have førsteprisen og de to andenpriser. Navnene blev bekendtgjort ved prisoverrækkelsen i Bruxelles den 30. november.
Vinderne af 2010-udgaven blev Gianluca Ferraris og Ilaria Molinari med "Stealing Hope Vælg oversættelse af det forrige link English (en) italiano (it) ", der var offentliggjort i det italienske blad Panorama. Andenprisen gik til Lucie Hášová Truhelková med "Love Dwells in the Kidney Vælg oversættelse af det forrige link čeština (cs) English (en) ", der var offentliggjort i det tjekkiske blad MF Plus. På tredjepladsen kom en dansk artikel fra Berlingske Tidende "The Great Failurepdf(78 KB) Vælg oversættelse af det forrige link English (en) ". Den var skrevet af Morten Crone, Line Holm Nielsen og Jesper Woldenhof.

I 2010 uddelte EU sin sundhedspris til journalister for at stimulere journalistik af høj kvalitet, der øger bevidstheden om sundhedspleje og patienters rettigheder.

Prisen indgår i kampagnen "Et EU for patienterne", der sætter fokus på 11 sundhedspolitiske initiativer. De har alle ét mål til fælles: bedre sundhedspleje for alle i EU.

Prisen er en belønning til journalister, som i betydelig grad har hjulpet borgerne med at forstå spørgsmål om sundhed, og som i deres arbejde har formidlet sundhedspersonalets forventninger og tanker.

Prisen tildeles med respekt for mediernes frihed og mangfoldighed og indgår i Kommissionens indsats for at forbedre kommunikationen mellem EU's institutioner og borgere.

Kampagnen "Et EU for patienterne" og journalistprisen finansieres under EU's andet sundhedsprogram for 2008-13.