ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ειδήσεις

Pages

Πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης Μαθητών (PISA)
08/12/2016

Στις 6 Δεκεμβρίου, ο κ. Τίμπορ Νάβρατσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό, και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ κ. Ντούγκλας Φραντς παρουσίασαν τα αποτελέσματα για το 2015 του Προγράμματος Διεθνούς Αξιολόγησης Μαθητών (PISA), το οποίο συγκρίνει τις επιδόσεις 15χρονων μαθητών σε εκπαιδευτικά συστήματα ανά τον κόσμο.

07/12/2016

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει σήμερα το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, δύο μόλις μήνες αφότου το εξήγγειλε ο Πρόεδρος Γιούνκερ, ως πρώτο παραδοτέο των προτεραιοτήτων δράσης που ορίστηκαν στον οδικό χάρτη της Μπρατισλάβας. Από σήμερα, οι νέοι ηλικίας 18 έως 30 ετών μπορούν να αδράξουν νέες ευκαιρίες ώστε να συμβάλουν αποφασιστικά στην κοινωνία, σε ολόκληρη την ΕΕ, και να αποκτήσουν ανεκτίμητης σημασίας πείρα και πολύτιμες δεξιότητες στην αρχή της σταδιοδρομίας τους. Η Επιτροπή παρουσιάζει επίσης σειρά μέτρων για την τόνωση της απασχόλησης των νέων, τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, την αύξηση των επενδύσεων σε δεξιότητες των νέων και τη βελτίωση των ευκαιριών για μάθηση και σπουδές στο εξωτερικό.

 
07/12/2016

Τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν στις 6 Δεκεμβρίου με την πρόταση της Επιτροπής για παράταση, επέκταση και ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), τον πυρήνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη της Επιτροπής Γιούνκερ.

 
06/12/2016

Το Κέντρο Γνώσης για τη μετανάστευση και τη δημογραφία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εγκαινίασε αυτή την εβδομάδα δύο νέα εργαλεία: τον κατάλογο δεδομένων μετανάστευσης και τον κόμβο δυναμικών δεδομένων. 

Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων, 5-9 Δεκεμβρίου
05/12/2016

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει από τις 5 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2016 την πρώτη Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων με σκοπό να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν, να χρησιμοποιήσουν και να βελτιώσουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης. Πρόκειται για μία από τις δέκα βασικές δράσεις που προτείνει η Επιτροπή με το Νέο Θεματολόγιο Δεξιοτήτων για την Ευρώπη, το οποίο παρουσίασε φέτος τον Ιούνιο. 

Category:
Επιχειρηματική δραστηριότητα, Απασχόληση και κοινωνικά δικαιώματα
25 χρόνια πρόγραμμα MEDIA
01/12/2016

Σήμερα και αύριο εκατοντάδες κορυφαίοι κινηματογραφιστές, εκπρόσωποι του κινηματογραφικού κλάδου και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συγκεντρώνονται στις Βρυξέλλες για να διερευνήσουν τις επικείμενες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό τομέα, καθώς και το μέλλον του προγράμματος MEDIA της ΕΕ, το οποίο συμπληρώνει φέτος 25 έτη.

Category:
Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία
01/12/2016

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα σειρά μέτρων για τη βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος όσον αφορά τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στην ΕΕ. Οι προτάσεις θα καταστήσουν ευκολότερες τις αγοραπωλησίες προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, ιδίως τις νεοφυείς και τις μικρομεσαίες.

Panos Carvounis - Head of EC Representation in Greece
01/12/2016

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, μίλησε για την επίσκεψη του Επιτρόπου P. Moscovici στην Αθήνα, στο Action FM και τον δημοσιογράφο Χρ. Κώνστα (30/11/2016).

Category:
Άρθρα & συνεντεύξεις του Επικεφαλής
01/12/2016

Η Επιτροπή δρομολογεί σήμερα την πρωτοβουλία «Συνασπισμός για τις ψηφιακές δεξιότητες και θέσεις εργασίας», σε συνεργασία με τα κράτη μέλη, τις επιχειρήσεις, τους κοινωνικούς εταίρους, τις ΜΚΟ και τους φορείς παροχής εκπαίδευσης. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να συμβάλει στην ικανοποίηση της υψηλής ζήτησης για ψηφιακές δεξιότητες στην Ευρώπη, δεδομένου ότι οι ψηφιακές δεξιότητες έχουν πλέον καταστεί εκ των ων ουκ άνευ στην αγορά απασχόλησης και στην κοινωνία.

 
29/11/2016

Απάντηση Επιτρόπου Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα στην Αθήνα.

Category:
Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία

Pages