ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ειδήσεις

Pages

Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων, 5-9 Δεκεμβρίου
05/12/2016

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει από τις 5 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2016 την πρώτη Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων με σκοπό να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν, να χρησιμοποιήσουν και να βελτιώσουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης. Πρόκειται για μία από τις δέκα βασικές δράσεις που προτείνει η Επιτροπή με το Νέο Θεματολόγιο Δεξιοτήτων για την Ευρώπη, το οποίο παρουσίασε φέτος τον Ιούνιο. 

Category:
Επιχειρηματική δραστηριότητα, Απασχόληση και κοινωνικά δικαιώματα
Panos Carvounis - Head of EC Representation in Greece
01/12/2016

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, μίλησε για την επίσκεψη του Επιτρόπου P. Moscovici στην Αθήνα, στο Action FM και τον δημοσιογράφο Χρ. Κώνστα (30/11/2016).

Category:
Άρθρα & συνεντεύξεις του Επικεφαλής
01/12/2016

Η Επιτροπή δρομολογεί σήμερα την πρωτοβουλία «Συνασπισμός για τις ψηφιακές δεξιότητες και θέσεις εργασίας», σε συνεργασία με τα κράτη μέλη, τις επιχειρήσεις, τους κοινωνικούς εταίρους, τις ΜΚΟ και τους φορείς παροχής εκπαίδευσης. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να συμβάλει στην ικανοποίηση της υψηλής ζήτησης για ψηφιακές δεξιότητες στην Ευρώπη, δεδομένου ότι οι ψηφιακές δεξιότητες έχουν πλέον καταστεί εκ των ων ουκ άνευ στην αγορά απασχόλησης και στην κοινωνία.

 
25 χρόνια πρόγραμμα MEDIA
01/12/2016

Σήμερα και αύριο εκατοντάδες κορυφαίοι κινηματογραφιστές, εκπρόσωποι του κινηματογραφικού κλάδου και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συγκεντρώνονται στις Βρυξέλλες για να διερευνήσουν τις επικείμενες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό τομέα, καθώς και το μέλλον του προγράμματος MEDIA της ΕΕ, το οποίο συμπληρώνει φέτος 25 έτη.

Category:
Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία
01/12/2016

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα σειρά μέτρων για τη βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος όσον αφορά τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στην ΕΕ. Οι προτάσεις θα καταστήσουν ευκολότερες τις αγοραπωλησίες προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, ιδίως τις νεοφυείς και τις μικρομεσαίες.

29/11/2016

Απάντηση Επιτρόπου Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα στην Αθήνα.

Category:
Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία
Visit by Pierre Moscovici, Member of the EC, to Greece
29/11/2016

Ο Επίτροπος, κ. Πιερ Μοσκοβισί, αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία, επισκέπτεται την Αθήνα στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2016.

 
Category:
Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία
22/11/2016

Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων

Category:
Γεωργία, αλιεία και τρόφιμα
Η ΕΕ συμβάλλει στη καλύτερη διακυβέρνηση των ωκεανών
11/11/2016

Η συνολική αξία της ωκεάνιας οικονομίας εκτιμάται σε 1,3 τρισ. ευρώ. Η κλιματική αλλαγή, η φτώχεια και η επισιτιστική ασφάλεια είναι μερικές από τις παγκόσμιες προκλήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά εφόσον οι ωκεανοί προστατεύονται καλύτερα και αποτελούν αντικείμενο βιώσιμης διαχείρισης.

Category:
Εξωτερική πολιτική της ΕΕ
Η Ελευσίνα θα είναι η ελληνική Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021
11/11/2016

Οι πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης ξεκίνησαν το 1985, με πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη, έχουν εξελιχθεί σε μία από τις πλέον φιλόδοξες πολιτιστικές πρωτοβουλίες στην Ευρώπη και συγκαταλέγονται στις γνωστότερες και δημοφιλέστερες δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Category:
Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία

Pages