ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ειδήσεις

Pages

Moedas Carlos
26/09/2017

O Επίτροπος κύριος Carlos Moedas, αρμόδιος για την Έρευνα, την Επιστήμη και την Καινοτομία επισκέφθηκε την Αθήνα την Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Category:
Επιστήμη και τεχνολογία
Μαθαίνοντας (για τις) γλώσσες την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2017!
26/09/2017

Οι γλώσσες ανοίγουν ορίζοντες, δίνουν μια διαφορετική αντίληψη για τον κόσμο, μπορεί να σας βοηθήσουν να βρείτε δουλειά. Οι γλώσσες πάνω απ’ όλα μας φέρνουν κοντά, ενώ η εμπειρία εκμάθησης και χρήσης τους είναι πολύ διασκεδαστική. Στις 26 Σεπτεμβρίου – την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών – και λίγο πριν και μετά είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποτίσουμε φόρο τιμής στις γλώσσες: στον πλούτο τους, στον τρόπο με τον οποίο συνδέονται με τον πολιτισμό και σε όλα τα οφέλη που προσφέρει η εκμάθησή τους.

Category:
Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία
Εκσυγχρονισμός κανόνων συμβάσεων εργασίας
26/09/2017

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δρομολογήσει περαιτέρω συζητήσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις οργανώσεις εργοδοτών σε επίπεδο ΕΕ για τον εκσυγχρονισμό των κανόνων σχετικά με τις συμβάσεις εργασίας, προκειμένου οι συμβάσεις αυτές να καταστούν δικαιότερες και πιο προβλέψιμες για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων.

Category:
Απασχόληση και κοινωνικά δικαιώματα
Cañete Miguel Arias
25/09/2017

Ο Επίτροπος, κ. Miguel Arias Cañete, αρμόδιος για τη Δράση για το Κλίμα και την Ενέργεια, επισκέφθηκε την Κρήτη στις 22 Σεπτεμβρίου 2017.

  • Video promoting the Clean Energy for EU Islands initiative
  • Webstreaming available here
Category:
Άρθρα & συνεντεύξεις του Επικεφαλής
25/09/2017

Προκειμένου να αξιοποιηθεί πλήρως το οικονομικό δυναμικό των παραμεθόριων περιφερειών της ΕΕ, στις οποίες ζουν 150 εκατομμύρια πολίτες, η Επιτροπή εγκαινιάζει σήμερα το «σημείο επαφής για τα σύνορα». Η πρωτοβουλία αυτή θα παρέχει εξατομικευμένη στήριξη στις εν λόγω περιφέρειες, έτσι ώστε να τις βοηθήσει να εξαλείψουν τους φραγμούς στις θέσεις εργασίας και τις επενδύσεις.

Category:
Απασχόληση και κοινωνικά δικαιώματα
25/09/2017

Η Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση του Συμβουλίου να περατώσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος (ΔΥΕ) για την Ελλάδα, η οποία εγκρίθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.

Category:
Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία
22/09/2017

Το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη, το λεγόμενο «Σχέδιο Γιούνκερ», αναμένεται πλέον να κινητοποιήσει 236,1 δισ. ευρώ σε επενδύσεις.

Category:
Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία
SIMAIA EUROPIS
22/09/2017

Η Eurostat, η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δημοσίευσε στις 19/9 επικαιροποιημένο έγγραφο καθοδήγησης σχετικά με την καταγραφή των συμβάσεων ενεργειακής απόδοσης (ΕPC) στους λογαριασμούς του Δημοσίου.

Category:
Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία
Gabriel Mariya
22/09/2017

Η Επίτροπος κυρία Mariya Gabriel, αρμόδια για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, επισκέφθηκε την Αθήνα στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου 2017.

Category:
Επιστήμη και τεχνολογία
EU - CANADA
20/09/2017

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αρχίζει να ισχύει προσωρινά η Συνολική Οικονομική Εμπορική Συμφωνία (CETA) μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά.

Category:
Εξωτερική πολιτική της ΕΕ

Pages