ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ειδήσεις

Pages

Panos Carvounis  (c) EU
25/10/2016

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης μιλά για τα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά κονδύλια στην Ελλάδα, στο CNN Greece (20/10/2016).

Category:
Άρθρα & συνεντεύξεις του Επικεφαλής
24/10/2016

Οι συμφωνίες αυτές, υποστηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), βασικό πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει επενδυθεί στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ. 

Category:
Επιχειρηματική δραστηριότητα
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
24/10/2016

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), και την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πραγματοποιεί διανομές έκτακτης ανάγκης καλύπτοντας ανάγκες μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Category:
Μετανάστευση, εσωτερικές υποθέσεις & ιθαγένεια
24/10/2016

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα υπέγραψαν συμφωνία εγγυήσεων μικρο-χρηματοδοτήσεων με στόχο τη στήριξη περισσότερων από 1.000 πολύ μικρών επιχειρήσεων (micro-enterprises) στην Κρήτη, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Category:
Περιφέρειες και τοπική ανάπτυξη
24/10/2016

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας ύψους 33 εκατ. ευρώ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα. 

24/10/2016

Τη δεύτερη επίσκεψή του στο Ιράν φέτος πραγματοποίησε ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του, ο Επίτροπος συναντήθηκε με τις εθνικές αρχές, περιλαμβανομένου του Υπουργού Εξωτερικών, του Υπουργού Εσωτερικών και εκπροσώπων του ιρανικού Γραφείου αλλοδαπών και μετανάστευσης (BAFIA), και επισκέφθηκε ανθρωπιστικά έργα σε ολόκληρη τη χώρα. 

21/10/2016

Στο πλαίσιο του προγράμματος Δάνεια Erasmus+ για μεταπτυχιακούς φοιτητές και  με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα χορηγηθούν δάνεια ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ (£30 εκάτ.) για μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) και τον συνεργαζόμενο βρετανικό δανειοδοτικό οργανισμό, Future Finance.

 
Category:
Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία
21/10/2016

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ε.Ο.Κ.Ε.), σε συνεργασία με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδoς (Ο.Κ.Ε.), διοργανώνει την ετήσια Ευρωμεσογειακή Σύνοδο Κορυφής των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών και Συναφών Οργανισμών, στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2016, στη Βραυρώνα (Ξενοδοχείο "Mare Nostrum").

 
21/10/2016

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών Habitat III, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τρεις δεσμεύσεις για να ανταποκριθεί στους παγκόσμιους στόχους του νέου αστικού θεματολογίου.

Category:
Περιφέρειες και τοπική ανάπτυξη
21/10/2016

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει, στις 24 και 25 Οκτωβρίου,  ενημερωτική επίσκεψη στην Αθήνα δημοσιογράφων από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Category:
Θέματα της ΕΕ

Pages