ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ειδήσεις

Pages

21/10/2016

Στο πλαίσιο του προγράμματος Δάνεια Erasmus+ για μεταπτυχιακούς φοιτητές και  με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα χορηγηθούν δάνεια ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ (£30 εκάτ.) για μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) και τον συνεργαζόμενο βρετανικό δανειοδοτικό οργανισμό, Future Finance.

 
Category:
Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία
21/10/2016

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ε.Ο.Κ.Ε.), σε συνεργασία με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδoς (Ο.Κ.Ε.), διοργανώνει την ετήσια Ευρωμεσογειακή Σύνοδο Κορυφής των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών και Συναφών Οργανισμών, στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2016, στη Βραυρώνα (Ξενοδοχείο "Mare Nostrum").

 
20/10/2016

Στις 19 Οκτωβρίου η Επιτροπή κάλεσε τα κράτη μέλη να υποστηρίξουν τις προσπάθειές της ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποκτήσει επικαιροποιημένα, ενισχυμένα και ισχυρότερα μέσα εμπορικής "άμυνας".

 
Category:
Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία
24/10/2016

Οι συμφωνίες αυτές, υποστηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), βασικό πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει επενδυθεί στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ. 

Category:
Επιχειρηματική δραστηριότητα
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
24/10/2016

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), και την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πραγματοποιεί διανομές έκτακτης ανάγκης καλύπτοντας ανάγκες μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Category:
Μετανάστευση, εσωτερικές υποθέσεις & ιθαγένεια
24/10/2016

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα υπέγραψαν συμφωνία εγγυήσεων μικρο-χρηματοδοτήσεων με στόχο τη στήριξη περισσότερων από 1.000 πολύ μικρών επιχειρήσεων (micro-enterprises) στην Κρήτη, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Category:
Περιφέρειες και τοπική ανάπτυξη
21/10/2016

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει, στις 24 και 25 Οκτωβρίου,  ενημερωτική επίσκεψη στην Αθήνα δημοσιογράφων από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Category:
Θέματα της ΕΕ
Panos Carvounis - Head of EC Representation in Greece
20/10/2016

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, μιλά για το ελληνικό χρέος στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Σαμοΐλη (19/10/2016).

20/10/2016

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα την πρόσκληση υποβολής προτάσεων του έτους 2017 για το Erasmus+, το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

19/10/2016

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, η φιλανθρωπική οργάνωση «12 ώρες για την Ελλάδα» γιορτάζει τα 5 χρόνια δράσης της με συναυλία που διοργανώνει, στην αίθουσα Madeleine στις Βρυξέλλες, και στην οποία συμμετέχουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας, η Αφροδίτη Μάνου, ο Βασίλης Λέκκας, η μεσόφωνος  Αλεξάνδρα Γκράβας και ο πιανίστας Πέτρος Μπούρας.

Pages