Διαδρομή πλοήγησης

Μόνον οι μισοί Ευρωπαίοι γνωρίζουν τον αριθμό επειγόντων 112: η Επιτροπή ενημερώνει τους νέους

Το 112 θεσπίστηκε πριν από 25 χρόνια, αλλά από μια έρευνα προκύπτει ότι μόνο το 48% των πολιτών της ΕΕ γνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν αριθμό επειγόντων που λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη.

 

11/2/2016

Η 11η Φεβρουαρίου εορτάζεται ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα του 112, μια ημέρα ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τον πανευρωπαϊκό αριθμό επειγόντων, το 112. Καλώντας αυτόν τον αριθμό δωρεάν οι πολίτες σε ολόκληρη την Ευρώπη μπορούν να επικοινωνήσουν με την αστυνομία, τα ασθενοφόρα και την πυροσβεστική. Το 112 θεσπίστηκε πριν από 25 χρόνια, αλλά από μια έρευνα προκύπτει ότι μόνο το 48% των πολιτών της ΕΕ γνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν αριθμό επειγόντων που λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη. Παραμένουν επίσης διαφορές μεταξύ των κρατών μελών (στην Πολωνία και το Λουξεμβούργο η γνώση του 112 κυμαίνεται από 83% έως 80% αντίστοιχα). Γι' αυτό η Επιτροπή συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες να ενημερώσει του Ευρωπαίους, ιδίως τους νέους. Φέτος καλεί προς υποστήριξη το δίκτυο Erasmus+.

Ο κ. Oettinger, ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία και ο κ. Navracsics ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό δήλωσαν: «Το 112 ορίστηκε ως ο ενιαίος ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης πριν από μια γενιά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους – που ταξιδεύουν, σπουδάζουν ή εργάζονται όλο και περισσότερο στο εξωτερικό – να γνωρίζουν τον αριθμό που μπορεί να σώσει ζωές σε ολόκληρη την ΕΕ. Προτρέπουμε όλους όσους εμπλέκονται με το πρόγραμμα Erasmus+ να συμβάλλουν στην διάδοση του μηνύματος σχετικά με το 112». Περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ. Δείτε τα 3 βιντεάκια που παρήγαγε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. (Περισσότερεςπληροφορίες: Nathalie Vandystadt – τηλ.: +32 229 67083; Marie Frenay - τηλ.: +32 229 64532)

 

 

Πρόσθετα εργαλεία

  • Εκτυπώσιμη μορφή
  • Σμίκρυνση κειμένου
  • Μεγέθυνση κειμένου

Κρατήστε επαφή

Σημεια Επικοινωνιας Europe Direct

Newsletter

Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε το δικτυακό τόπο

Ναι Όχι