ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εκδηλώσεις

Pages

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συμμετέχει και φέτος με περίπτερο και ενημερωτικό υλικό στη Βραδιά του Ερευνητή, τη μεγαλύτερη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα. Tη χρονιά αυτή μεταφέρεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 & στο Κτήριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων στις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00-24.00, με ελεύθερη είσοδο! Η κα Χριστίνα Καραϊτίδη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα απευθύνει χαιρετισμό στη Βραδιά του Ερευνητή στο Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων.

Ημερομηνία:
29/09/2017
Ώρα:
17:00

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  διοργανώνει στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, το φόρουμ με θέμα "Greece as a Southeastern Europe & East Med Energy Gas Hub" στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (1ος όροφος, Νίκης 4, Σύνταγμα), στο οποίο θα συμμετέχει η κα. Monika Estrom, Προϊσταμένη του τμήματος "Πολιτικής Ανάλυσης & Αναφορών".

Ημερομηνία:
27/09/2017
Ώρα:
10:00

Το εναρκτήριο Φόρουμ της πρωτοβουλίας Καθαρή Ενέργεια για όλα τα Ευρωπαϊκά Νησιά πραγματοποιείται στις 22 Σεπτεμβρίου στα Χανιά της Κρήτης.

Ημερομηνία:
22/09/2017
Ώρα:
9:00
Τόπος:
Χανιά Κρήτης

H εκδήλωση με θέμα την εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης επιχειρηματικών προτάσεων και καινοτόμων έργων "crowdfunding", θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 στο κτήριο Μελά, Αιόλου 93, Αθήνα και ώρα 9:00, στην οποία θα συμμετέχει η κα Άννα Δάντη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Ημερομηνία:
21/09/2017
Ώρα:
9:00

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργάνωσε εκδήλωση για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2017, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου, Αμαλίας 8. Η κα. Κλημεντίνη Διακομανώλη, Προϊσταμένη του τμήματος Τύπου της Αντιπροσωπείας, απηύθυνε χαιρετισμό.

Ημερομηνία:
15/09/2017
Ώρα:
12:00

Στο πλαίσιο του προγράμματος We are Europe που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη", διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη το Reworks Agora, ένα πολυδύναμο και διαθεματικό φόρουμ που φιλοξένησε ομιλίες, συζητήσεις, παρουσιάσεις και προβολές. Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στήριξε τη συζήτηση με τίτλο "Η αξιοπιστία της πληροφορίας, η κρίση των ψευδών ειδήσεων" που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/9 στις 15.30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στην οποία συμμετείχε η κα. Κλημεντίνη Διακομανώλη, Προϊσταμένη του τμήματος Τύπου της Αντιπροσωπείας.

Ημερομηνία:
13/09/2017
Ώρα:
11:00
Τόπος:
Θεσσαλονίκη

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Καρβούνης, συμμετείχε στο συνέδριο που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, όπου τόνισε ότι :

" Το ελληνικό δίκτυο κατέχει κεντρική θέση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη με τις υφιστάμενες και μελλοντικές συνδέσεις. Ως εκ τούτου, με τις κατάλληλες επενδύσεις και υποδομές, η Ελλάδα έχει την προοπτική να διαδραματίσει ρόλο κόμβου ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και φυσικού αερίου στην περιοχή. Ο τομέας της ενέργειας μπορεί πραγματικά να παίξει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας." [Διαβάστε το πλήρες κείμενο ομιλίας εδώ]

 

Ημερομηνία:
09/09/2017
Ώρα:
8:00
Τόπος:
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη

Η Έδρα JeanMonnet για τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Έρευνα και Καινοτομία (EduTRIP) και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών, της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τα δίκτυα Teachers4Europe και Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργάνωσαν διεθνές συνέδριο με τίτλο: «Μελετώντας, Διδάσκοντας, Μαθαίνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση», που πραγματοποιήθηκε 1-3 Σεπτεμβρίου 2017 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της  Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρία Καραϊτίδη, στον χαιρετισμό που απεύθυνε ανέφερε ότι "Η Ευρώπη είναι σε μεγάλο βαθμό θύμα της επιτυχίας της και μεγάλο μέρος των πολιτών δεν έχει ταυτίσει την ενωμένη Ευρώπη με την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με την ελευθερία μετακίνησης, με τα αξιόπιστα και φθηνά προϊόντα και τόσα άλλα πράγματα που δεν θα υπήρχαν στην Ευρώπη χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Ημερομηνία:
01/09/2017
Ώρα:
9:00

Βράβευση στα καλύτερα έργα για την ένταξη των ατόμων
στην αγορά εργασίας

Ημερομηνία:
19/07/2017
Ώρα:
13:15

Με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καλαμάτας πραγματοποίησε εσπερίδα – ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Το μέλλον της Ευρώπης και η Ελλάδα», την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας, (Αριστομένους 33). Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα, κ. Άρης Περουλάκης απηύθυνε ομιλία με θέμα " Η ανάγκη για την προσέγγιση των Ευρωπαϊκών θεσμών με τους πολίτες της Ένωσης". Ο προβληματισμός περιστράφηκε γύρω από τις προοπτικές εξέλιξης της Ε.Ε. με κρίσιμο χρόνο τις Ευρωεκλογές του 2019 και τη θέση της χώρας μας στο νέο μοντέλο.

Ημερομηνία:
29/06/2017
Ώρα:
18:00

Pages