Halászat

INSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable Fish

Keresés
    Szabad szöveg alapján
Kapcsolódó anyagok
Hírek
The main Bluefin Tuna fishing season runs from 26 May to 24 June; this is when large vessels, purse seiners, are allowed to fish for Bluefin tuna in the Mediterranean and the Eastern Atlantic.
The Bluefin tuna fishery is regulated by the International Commission for the Conservation of Atlantic Tunas (ICCAT) to which the EU is a contracting party.
Join #FARMEDintheEU, the European campaign about aquaculture to promote fresh, local, healthy fish and shellfish from the farmers in the water (our video is also a tribute to the movie "Love actually")

Tengeri medencék

Európát óceánok és tengerek veszik körül. Az EU mintegy 70 000 km hosszú partszakasszal rendelkezik. Az Unió polgárainak majdnem fele olyan helyen lakik, ahol legfeljebb 50 km-re valamilyen tenger található. Az EU bruttó hazai termékének (GDP) csaknem 40%-a a tengeri régiókból származik, külkereskedelmi forgalmának pedig megdöbbentően nagy részét – 90%-át – a tengereken keresztül bonyolítja le.

Az Európa óceánjaival és tengereivel kapcsolatos ismeretek bővítése érdekében az Európai Bizottság kifejlesztette az Európai Tengeri Atlaszt. Az atlasz azok számára készült, akik érdeklődnek a tengerek világa és közös tengeri örökségünk iránt. Ha Ön további információkat kíván megtudni arról a tengeri régióról, ahol hazája fekszik, kérjük, kattintson az alábbi linkekre.

Balti-tenger

A balti-tengeri régió térképe

A Balti-tenger majdnem teljesen zárt területet alkot. Vize – néhány ponttól eltekintve – sekély, és nagyon lassan cserélődik. Északi és észak-keleti nyúlványai az év egy részében befagynak. Sótartalma ezeken a területeken rendkívül alacsony. Tudnivalók (atlasz)

Északi-tenger

Az Északi-tenger

Az Északi-tenger félig zárt tenger, amelynek vize a legészakibb területektől eltekintve sekély. A part mentén és a tengeren végzett intenzív emberi tevékenységek miatt a tenger ökoszisztémája egyre jobban károsul. Tudnivalók (atlasz)

Kelta-tengerek

A Kelta-tenger

A Kelta-tengerek a La Manche-csatornát, az Ír-tengert, a Kelta-tengert és a Brit-szigetektől nyugatra található vizeket foglalják magukban.

Ez a víztömeg, amely fölött mindig erős szél fúj, hosszú ideje forgalmas hajózási terület. A kereskedelmi hajók többsége kelet-nyugat irányban szeli át ezeket a vizeket. Tudnivalók (atlasz) Deutsch (de) English (en) français (fr)

Vizcayai-öböl és az ibériai partvonal

A Vizcayai-öböl és az ibériai partvonal

A Vizcayai-öböl és az ibériai partvonal a Bretagne-félsziget déli részétől Dél-Spanyolországig terjed. Ez a terület része a La Manche-csatornát a Földközi-tengerrel és Afrikával összekötő útnak. Európa e régiónak köszönhetően vált tengeri hatalommá. Tudnivalók (atlasz) Deutsch (de) English (en) español (es) français (fr) português (pt)

Földközi-tenger

A Földközi-tenger

A Földközi-tenger szinte teljesen zárt terület, ennek ellenére meglehetősen mély (átlagos mélysége 1500 m). Az árapályváltozás alacsony, legtöbb helyen nem éri el az 50 cm-t. Tudnivalók (atlasz)

Fekete-tenger

A Fekete-tenger

Noha a Fekete-tenger majdnem zárt terület, vize mély. Oxigéntartalma alacsony, ezért a növény- és állatvilág számára igen sérülékeny környezetet jelent. Tudnivalók (atlasz) български (bg) Deutsch (de) English (en) français (fr) română (ro)

Legkülső régiók

Az EU legkülső régiói

Francia Guyana kivételével ezek a távoli régiók óceán közepén elhelyezkedő kisebb szigeteket vagy szigetcsoportokat foglalnak magukban, amelyek méretük ellenére kiterjedt trópusi, illetve szubtrópusi óceáni területekkel gazdagítják az Európai Uniót. Tudnivalók (atlasz) Deutsch (de) English (en) español (es) français (fr) português (pt)

Jeges-tenger

A Jeges-tenger térképe

A Jeges-tenger az Északi-sark környékén elhelyezkedő kiterjedt tengeri térség. A környező tengereket is beleértve a Jeges-tengert Európa, Ázsia és Amerika északi partjai határolják. Tudnivalók (atlasz)