Αλιεία

INSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable Fish

Αναζήτηση
    Ελεύθερο κείμενο
Συναφή κείμενα
Ειδήσεις
The European Commission has announced measures to avert the collapse of the declining sea bass stock. Immediately effective emergency measures will place a ban on targeting the fish stock by trawling while it is reproducing, during the spawning season, which runs until the end of April. This will be complemented by further measures to ensure that all those who fish sea bass make a balanced and fair contribution to saving the stock.

Θαλάσσιες λεκάνες

Η Ευρώπη περιβάλλεται από θάλασσες και η ακτογραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπολογίζεται σε 70.000 χλμ. περίπου. Ο μισός σχεδόν πληθυσμός της Ένωσης ζει σε απόσταση μικρότερη των 50 χλμ από τη θάλασσα. Το 40% σχεδόν του ΑΕΠ της Ένωσης παράγεται σε θαλάσσιες περιοχές και το 90% του εξωτερικού της εμπορίου πραγματοποιείται θαλασσίως.

Επειδή λοιπόν η θάλασσα διαδραματίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπόνησε τον Ευρωπαϊκό Άτλαντα των Θαλασσών με πάμπολλα στοιχεία για τον κόσμο της θάλασσας και την κοινή μας θαλάσσια κληρονομιά. Βρείτε πληροφορίες για τη θαλάσσια περιοχή που σας ενδιαφέρει κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους.

Βαλτική Θάλασσα

Χάρτης της περιοχής της Βαλτικής

Η Βαλτική είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κλειστή θάλασσα και, με εξαίρεση ορισμένες περιοχές, πολύ ρηχή. Τα νερά της ανανεώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς. Το βόρειο και βορειοανατολικό της άκρο είναι παγωμένα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα αλατότητας. Ενημερωτικό δελτίο (Άτλας)

Βόρεια Θάλασσα

Η Βόρεια Θάλασσα

Η Βόρεια Θάλασσα είναι μερικώς κλειστή και ρηχή, με εξαίρεση το βορειότερο τμήμα της. Το οικοσύστημά της γίνεται όλο και περισσότερο ευαίσθητο λόγω της έντονης ανθρώπινης δραστηριότητας τόσο στις ακτές όσο και στα ύδατά της. Ενημερωτικό δελτίο (Άτλας)

Κελτικές Θάλασσες

Οι Κελτικές Θάλασσες

Οι Κελτικές Θάλασσες περιλαμβάνουν τα στενά της Μάγχης, την Ιρλανδική Θάλασσα, την Κελτική Θάλασσα και τα θαλάσσια ύδατα δυτικά των Βρετανικών νήσων.

Πρόκειται για θαλάσσια περιοχή με πολλούς ανέμους και έντονη κίνηση, καθώς ανέκαθεν διέρχονταν από εκεί τα εμπορικά πλοία με κατέυθυνση προς δυσμάς. Ενημερωτικό δελτίο (Άτλας) Deutsch (de) English (en) français (fr)

Βισκαϊκός Κόλπος και Ιβηρική Ακτή

Ο Βισκαϊκός Κόλπος και η Ιβηρική Ακτή

Ο Βισκαϊκός Κόλπος και η Ιβηρική Ακτή εκτείνονται από τη νότια Βρετάνη μέχρι τη νότια Ισπανία. Αποτελούν τμήμα της διαδρομής που συνδέει τα στενά της Μάγχης με τη Μεσόγειο και την Αφρική. Η περιοχή αυτή είναι το λίκνο της ναυτικής ισχύος της Ευρώπης. Ενημερωτικό δελτίο (Άτλας) Deutsch (de) English (en) español (es) français (fr) português (pt)

Μεσόγειος

Η Μεσόγειος Θάλασσα.

Η Μεσόγειος, αν και σχεδόν εξ ολοκλήρου κλειστή θάλασσα, είναι αρκετά βαθιά (μέσο βάθος 1.500 μ). Η μεταβολή της στάθμης της θάλασσας λόγω της παλλίροιας είναι μικρή και συνήθως δεν ξεπερνά τα 50 εκατοστά. Ενημερωτικό δελτίο (Άτλας)

Εύξεινος Πόντος (Μαύρη Θάλασσα)

Ο Εύξεινος Πόντος.

Αν και σχεδόν κλειστή θάλασσα, ο Εύξεινος Πόντος έχει μεγάλο βάθος. Αποτελεί ένα εξαιρετικά ευάλωτο περιβάλλον λόγω των πολύ χαμηλών επιπέδων οξυγόνου που περιέχουν τα νερά του. Ενημερωτικό δελτίο (Άτλας) български (bg) Deutsch (de) English (en) français (fr) română (ro)

Άκρως απόκεντρες περιφέρειες

Οι άκρως απόκεντρες περιφέρειες της ΕΕ.

Με εξαίρεση τη Γαλλική Γουϊάνα, οι περιοχές αυτές είναι είτε νησιά είτε νησιωτικά συμπλέγματα στη μέση του ωκεανού. Αν και μικρές σε έκταση, προσφέρουν στην Ένωση μεγάλες εκτάσεις τροπικού και υποτροπικού ωκεανού. Ενημερωτικό δελτίο (Άτλας) Deutsch (de) English (en) español (es) français (fr) português (pt)

Αρκτικός Ωκεανός

Χάρτης του Αρκτικού Ωκεανού.

Πρόκειται για τεράστια θαλάσσια περιοχή στον Βόρειο Πόλο. Με τις παρακείμενες θάλασσές της, συνορεύει με τις βόρειες ακτές της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Ενημερωτικό δελτίο (Άτλας)