Visserij

INSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable Fish

Zoeken
Links
Nieuws
The EU has today taken another step to protect sea bass stocks in Europe. The 28 EU member states agreed to the Commission's proposal to increase the minimum size for northern sea bass from 36 to 42 cm.
ICCAT has published a number of vacancies linked to ICCAT Atlantic Ocean Tropical Tuna Tagging Programme (AOTTP)
The European Commission is organising a selection procedure to fill five administrator posts at AD8 level within the Directorate-General for Maritime Affairs and Fisheries (DG MARE), in the fields of fisheries science and marine/maritime sciences. Deadline for applications: 31.07.2015.

Adviesraden

Map of the Advisory Councils

De adviesraden (AR's) zijn door belanghebbenden geleide organisaties die de Commissie en de EU-landen adviseren op het gebied van visserijbeheer. Het kan gaan over instandhouding van bestanden en de sociaal-economische aspecten van beheer, en over vereenvoudiging van de regels. De adviesraden worden geraadpleegd in het kader van de regionalisering. Adviesraden moeten ook gegevens leveren voor het beheer van visgronden en instandhoudingsmaatregelen.

Naast de zeven bestaande (zie hieronder), voorziet het nieuwe GVB in de oprichting van vier nieuwe adviesraden voor de Zwarte Zee, de aquacultuur, de markten en de ultraperifere regio’s.

Adviesraden zijn samengesteld uit vertegenwoordigers van de visserijsector en van andere belangengroepen (met een 60% - 40% toewijzing van de zetels in de algemene vergadering en in het uitvoerend comité). Zij krijgen financiële steun van de EU als organen die een doelstelling van algemeen Europees belang nastreven.