Halászat

INSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable Fish

Keresés
  Szabad szöveg alapján
Kapcsolódó anyagok

Tények és adatok a közös halászati politikával kapcsolatban pdf - 9 MB [9 MB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)

Halászati jogszabályok (EUR-Lex)

Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap végrehajtásával kapcsolatos jogi szövegek gyűjteménye, I. kötet pdf - 4 MB [4 MB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) Gaeilge (ga) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)

 

Hírek
The European Commission has adopted a key investment package for the Slovenian maritime, fisheries and aquaculture sectors worth 32.6m, including almost 25m of EU funds, for the period 2014-2020.

Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA)

Az ETHA az EU 2014–2020 közötti időszakra szóló tengerügyi és halászati politikájának végrehajtása céljából létrehozott alap.

Egyike annak az öt, egymást kiegészítő európai strukturális és beruházási alapnak, amely a növekedés és a foglalkoztatás ösztönzése révén hivatott a gazdasági fellendülést előmozdítani az Európai Unióban.

Az alap:

 • segít a halászoknak átállni a fenntartható halászatra;
 • támogatja a part menti közösségek gazdasági diverzifikációját;
 • finanszírozza olyan projektek végrehajtását, amelyek új munkahelyeket teremtenek, és javítják az európai partok mentén élő közösségek életminőségét;
 • megkönnyíti a pályázóknak a forráshoz jutást.

Pénzügyi előirányzatok tagállamok szerinti bontásban

FusionCharts XT will load here!
 
Az alap működése

Az alap állami támogatással megvalósítani kívánt projektekhez nyújt társfinanszírozást.

 • Az alap teljes költségvetéséből az egyes tagországok saját halászati ágazatuk méretével arányosan részesülhetnek.
 • Mindegyik tagországnak operatív programot English (en) kell kidolgoznia, melyben ismerteti, hogyan szándékozik a rendelkezésére álló összeget elkölteni.
 • Azt követően, hogy a Bizottság jóváhagyja a programot, a tagállami hatóságok maguk dönthetnek arról, milyen projekteket fognak finanszírozni.
 • A Bizottság és a tagállami hatóságok közösen tartoznak felelősséggel a program végrehajtásáért.

A közös rendelkezésekről szóló rendelet

2013 decemberében a Tanács elfogadta a közös rendelkezésekről szóló 1303/2013/EU rendeletet, hogy maximalizálja az európai strukturális és beruházási alapok hatékonyságát (ezek az alapok tartalmazzák a kohéziós politika, a vidékfejlesztési politika és a halászati politika megvalósítását szolgáló pénzügyi eszközöket). A rendelet egységes szabályokat vezet be az európai strukturális és beruházási alapok mindegyikére vonatkozóan, köztük olyan rendelkezéseket is, amelyek a feltételrendszerrel, az eredményességértékeléssel, valamint a monitoringra, a jelentéstételre és az értékelésre vonatkozó intézkedésekkel, illetve a támogathatósági szabályokkal kapcsolatosak.

További információk

pdf - 930 KB [930 KB] Deutsch (de) English (en) español (es) français (fr) italiano (it)

Jogi szövegek

Alaprendelet

 • Az Európai Parlament és a Tanács 508/2014/EU rendelete (2014. május 15.) az Európai Tengerügyi és Halászati Alapról, valamint a 2328/2003/EK, a 861/2006/EK, az 1198/2006/EK és a 791/2007/EK tanácsi rendelet, valamint az 1255/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet hatályon kívül helyezéséről

Végrehajtási aktusok (rendeletek és határozatok)

A közös rendelkezésekről szóló rendeletnek az Európai Tengerügyi és Halászati Alapot érintő végrehajtási aktusai

Felhatalmazáson alapuló jogi aktusok

A közös rendelkezésekről szóló rendeletnek az Európai Tengerügyi és Halászati Alapot érintő, felhatalmazáson alapuló jogi aktusai