Halászat

INSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable Fish

Kapcsolódó oldalak
Hírek
In the fall of 2012, the European Commission commissioned a study on the socio-economic dimensions in EU fisheries. The study, produced by MRAG, has now been finalised and examines the local processes of development and diversification and the role of fisheries in coastal communities through the collection of primary data at local level.
Earlier this year, the European Commission commissioned a counterfactual evaluation on permanent and temporary cessation measures in the European Fisheries Fund (EFF).
Discours de Lowri Evans, Boulogne-sur-Mer, France, 29 novembre 2013

FARNET – Európai Halászati Területek Hálózata

A FARNET az Európai Tengerügyi és Halászati Alap keretén belül működő közösségvezérelt helyi fejlesztést végrehajtó személyek közössége. A hálózat helyi halászati akciócsoportokból, irányító hatóságokból, magánszemélyekből és szakértőkből áll.

A közösségvezérelt helyi fejlesztés finanszírozása a magánszektor szereplőit, a helyi hatóságokat és a civil szervezeteket tömörítő helyi partnerségek feladata. Ezek a partnerségek – más néven helyi halászati akciócsoportok – helyi projekteket finanszíroznak, az adott helyen meghatározott konkrét igényekre és lehetőségekre figyelemmel.

Az EHA 4. tengelyén belül elfogadott területalapú megközelítés folytatásaként az Európai Tengerügyi és Halászati Alap keretébe illeszkedő közösségvezérelt helyi fejlesztés új lehetőségeket teremt a helyi közösségek számára a part menti és a halászati területeken fellépő kihívások kezelésében. A 2007 és 2014 közötti időszakban több mint 10 000 projekt részesült támogatásban. A helyi közösségek az Európai Tengerügyi és Halászati Alapból a közösségvezérelt helyi fejlesztés céljaira biztosított pénzforrásokat egyéb európai strukturális és beruházási alapokból – Európai Szociális Alap (ESZA), Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA), Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) – származó finanszírozási forrásokkal kombinálhatják majd.

Az Európai Bizottság létrehozta a FARNET támogatócsoportját, amely az Európai Tengerügyi és Halászati Alap keretében megvalósuló közösségvezérelt helyi fejlesztést hivatott támogatni. A támogatócsoport feladata, hogy olyan „tanulási hálózatot” hozzon létre, amely Európa-szerte összekapcsolja a halászati területeken végzett közösségvezérelt helyi fejlesztés során nyert tapasztalatokat és ismereteket. Ennek érdekében szorosan együttműködik a Tengerügyi és Halászati Főigazgatósággal, a tagállami hatóságokkal, a tagállami halászati területek hálózatával, a helyi halászati akciócsoportokkal és a közösségvezérelt helyi fejlesztés végrehajtásában érdekelt egyéb felekkel.

Kapcsolatfelvétel

FARNET Support Unit (FARNET támogatócsoport)
Rue de la Loi 38 boîte 2
B – 1040 Bruxelles
Tel.: (+32 2) 613-26-50
E-mail: info@farnet.eu
Weboldal: FARNET


      
     png - 139 KB [139 KB] 
      
     png - 265 KB [265 KB]


      
     png - 105 KB [105 KB]