Halászat

INSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable Fish

Keresés
    Szabad szöveg alapján
Kapcsolódó anyagok
Hírek
The European Commission today adopted an action plan to boost fisheries control in the Netherlands.
Deadline: 13/03/2016
The European Commission proposed an ambitious package of measures to establish a European Border and Coast Guard and guarantee effective border control both on land and at sea.

Kijelölt kikötők

Az EU halászati ellenőrző rendszere
Heringeket kirakodó halászhajó a Lofoten-szigeteken (Norvégia) © Richard Thomasson, Európai Bizottság

Bizonyos halfajok és bizonyos halászati övezetek esetében a közös halászati politika szabályai korlátozzák azoknak a kikötőknek a számát, amelyekben a halászhajók kirakodhatnak egyes veszélyeztetett fajokhoz tartozó, illetve nagy mennyiségben kifogott halakat. Az intézkedés a veszélyeztetett fajokba tartozó halak kifogásának és a nagy mennyiségben kifogott halak kirakodásának megfelelő ellenőrzését hivatott megkönnyíteni.

A tagállamok és a harmadik országok ezért kijelölték azokat a kikötőket („kijelölt kikötők”), ahol az egyes veszélyeztetett fajok és a nagy mennyiségben kifogott halak kirakodását végre kell hajtani. A mennyiségi korlátozások és a kijelölt kikötők listája a halászat módozatától függően változhatnak.

Az alábbi listák az érintett országoktól kapott, a közzététel idején érvényes információkon alapulnak. Kétely esetén a gazdasági szereplőknek érdemes ellenőrizniük a listákat az érintett tagállami hatóságoknál.

  • Mélytengeri fajok pdf - 31 KB [31 KB] English (en)
  • A NEAFC-egyezmény hatálya alá tartozó területeken halászó harmadik országbeli hajók pdf - 603 KB [603 KB] dansk (da) Deutsch (de) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) Nederlands (nl) português (pt) suomi (fi) svenska (sv) (valamennyi kirakodás, mennyiségi korlátozás nélkül)

Egyéb fajokra (pl. a tőkehalra és a szürke tőkehalra) más listák vonatkoznak, amelyek jelenleg nem érhetők el a Bizottság honlapján. Ezek közvetlenül az érintett tagállami hatóságtól szerezhetők be.