Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Nuoret ja koulutus
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

Tästä osiosta löydät tietoa siitä, mitä EU tarjoaa nuorille ja kouluille.

Nuoret ja koulutus

Tutkimusretkellä Euroopassa! on noin 9–12-vuotiaille lapsille tarkoitettu opas, joka kertoo Euroopan tarinan yksinkertaisesti ja selkeästi. Opas on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja värikkäitä kuvia, ja se antaa Euroopasta elävän yleiskuvan. Samalla selviää, mikä Euroopan unioni on ja kuinka se toimii. 13-18-vuotiaille nuorille on tarjolla Eurooppa – Tietolehti nuorille. Julkaisuja voi tilata opetuskäyttöön edustuston tietopalvelusta.

EU-tietoa lapsille ja nuorille hauskasti

Euroopan komissiolla on lasten ja nuorten verkkosivusto, jolla on EU-tiedon lisäksi pelejä ja tietovisoja.

Tiedotusvälineet ovat pullollaan uutisia EU:sta. Aina ei vain ole helppoa ymmärtää, miksi ja miten EU:ssa tehdään tiettyjä päätöksiä. On kuitenkin selvää, että ne vaikuttavat jokapäiväiseen elämäämme. EU:sta on tarjolla paljon aikuisille suunnattua tiedotusmateriaalia, mutta on tärkeää, että myös lapset ja nuoret oppivat tuntemaan EU:ta ja sen toimintaa.

Komissio on tämän vuoksi perustanut lapsille ja nuorille oman Kids' Corner –sivuston. Lapset ja nuoret niin Euroopassa kuin sen ulkopuolellakin voivat nyt tutustua EU:hun ja sen jäsenmaihin pelien, tietovisojen ja helppotajuisten esittelyjen avulla. Lapsille halutaan tarjota tietoa EU:sta ja lasten oikeuksista heidän omalla kielellään.

Lasten ja nuorten sivut koostuvat kolmesta osiosta:

- Pelit ja tietovisat -osiossa on 6–16-vuotiaille suunnattuja hauskoja ja opettavaisia pelejä, jotka ovat komission ja muiden EU-elinten tuottamia.

- EU – mikä se oikein on? -osiossa on Euroopan kartta, jota napsauttamalla saa monenlaista kiinnostavaa tietoa EU:sta ja kustakin EU-maasta.

- Tunne oikeutesi -osiossa on pelejä, videoita ja tietoa lasten oikeuksista. Nuoremmille ja vanhemmille lapsille on omat sivunsa.

 

Sivuston kaikki osat ovat käytettävissä kaikilla EU-kielillä.

Virtuaalinen opettajainhuone on aina auki!

Tervetuloa opettajainhuoneeseen! Sivustolle on koottu monenlaista oppimateriaalia EU:sta. Materiaalin ovat tuottaneet EU:n eri toimielimet sekä kansalliset viranomaiset ja kansalaisjärjestöt, jotka ovat halunneet tarjota nuorille mahdollisuuden tutustua EU:hun ja sen toimintaan.

Internet-sivut, esitteet, kirjat, kartat ja julisteet tarjoavat perustietoa EU:sta ja sen toiminnasta. Niissä käsitellään myös monia nyky-yhteiskunnan kuumia kysymyksiä, kuten ympäristönsuojelua. Miten voimme torjua ilmastonmuutosta? Ja miten voimme elää rauhassa ja taata turvallisen elämän kaikille?

Sivustolta löytyy aineistoa oppituntien suunnitteluun ja konkreettista perustietoa esimerkiksi Euroopan historiasta tai energiansäästöstä. Aineisto on jaoteltu ikäryhmittäin. Aineistoon pääsee tutustumaan ikäryhmäpalkkien kautta. Jos haluat tilata julkaisuja opetuskäyttöön, ole yhteydessä tietopalveluun!

Enemmän nuoria ulkomaille

Ulkomailla opiskelu ja työskentely lisäävät nuorten työllistymismahdollisuuksia ja auttavat heitä kehittymään monin tavoin. Komissio haluaakin siksi edistää kaikkien nuorten liikkuvuutta.

Erasmus+ -ohjelma yhdistää koulutuksen, nuorison ja urheilun yhden ohjelman alle. Ohjelman tavoitteena on parantaa osaamista ja työllistyvyyttä sekä uudistaa koulutusta ja nuorisotyötä. Erasmus+ antaa vuosina 2014-2020 yli neljälle miljoonalle nuorelle tilaisuuden opiskella, työskennellä tai tehdä vapaaehtoistyötä ulkomailla. Lisätietoa ja neuvontaa saa CIMOsta.

Euroopan nuorisoportaali

Oletko lähdössä ulkomaille mutta kielitaitosi kaipaa parantamista? Vai haluatko lähteä vapaaehtoistyöhön tai vaihto-oppilaaksi toiseen EU-maahan? Euroopan nuorisoportaalista löydät tietoa esimerkiksi opiskelusta ja työskentelystä eri EU-maissa.

Ilmoitustaulu


Oikotie

Euroopan komissio
Komissaarit
Kehitysyhteistyön teemavuosi
Kirjoituskilpailu
Latvia
Resurssitehokkuus
Europe Direct
Sinun Eurooppasi -neuvonta
EU Bookshop
Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
Viimeisin päivitys: 15/04/2015  |Sivun alkuun