Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Enemmän nuoria ulkomaille
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

10/07/2009

Ulkomailla opiskelu ja työskentely lisäävät nuorten työllistymismahdollisuuksia ja auttavat heitä kehittymään monin tavoin.

  Eurooppalaisilla korkeakouluopiskelijoilla on nykyään hyvät mahdollisuudet päästä opiskelijavaihtoon ulkomaille. Viimeisen 22 vuoden aikana jo yli kaksi miljoonaa opiskelijaa on suorittanut osan opinnoistaan tai työharjoittelun ulkomailla Erasmus-ohjelman kautta.

  Esimerkiksi ammattikoulujen oppilaiden ja oppisopimusta suorittavien ulkomaanvaihdot ovat kuitenkin harvinaisia. Vuonna 2006 vain 0,3 prosentilla kaikista EU:n 16-29-vuotiaista oli mahdollisuus lähteä ulkomaille EU-ohjelmien turvin.

  Komissio haluaa edistää kaikkien nuorten liikkuvuutta. Nuorten ja heidän oppilaitostensa lisäksi ulkomaanvaihdoista hyötyy myös yhteiskunta kokonaisuudessaan. Nuorten kansainvälisten opiskelu- ja työkokemusten tulisikin olla pikemminkin sääntö kuin poikkeus.

  Käynnistääkseen keskustelun siitä, miten yhä useampi eurooppalainen nuori saisi mahdollisuuden kehittää taitojaan ja valmiuksiaan ulkomailla, komissio on julkistanut aiheesta vihreän kirjan . Vihreän kirjan avulla pyritään tuomaan esille ideoita siitä, miten yhä useammat nuoret saataisiin kiinnostumaan ulkomaille lähdöstä, miten esteet ulkomaanvaihdoille voitaisiin poistaa ja miten komission, EU-maiden, alueiden, oppilaitosten ja kansalaisjärjestöjen välistä yhteistyötä pystyttäisiin parantamaan.

  Mitä mieltä sinä olet?

  Komissio kehottaa kaikkia asiasta kiinnostuneita kommentoimaan vihreässä kirjassa esitettyjä kysymyksiä joko vastaamalla kyselylomakkeeseen netissä (15. heinäkuuta alkaen) tai lähettämällä näkemyksensä 15. joulukuuta mennessä sähköpostitse osoitteeseen eac-green-paper-mobility@ec.europa.eu tai postitse osoitteeseen:

  Green Paper

  DG EAC/B3

  MADO 11/14

  European Commission

  B-1049 Bruxelles

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Luxemburg
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen-tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 22/12/2011  |Sivun alkuun