Sökväg


Om oss
Om representationen

Kommande evenemang i Europasalen
Tipsa någon om denna sidaTipsa någon om denna sidaPrintPrint

I Europasalen (Malmgatan 16, Helsingfors) ordnas det evenemang med anknytning till EU och Europa. Här får du information om kommande evenemang. Välkommen!

Kommande evenemang i Europasalen

8-15.4. Fotoutställning "A War in Europe's Neighbourhood"

Fotoutställningen "A War in Europe's Neighbourhood" visas i Europasalen 8-15.4. Utställningen innehåller bilder från Ukraina tagna av en rysk och två ukrainska fotografer: Ivan Lyubish-Kirdey (Ukraina), Maxim Dondyk (Ukraina) och Alexander Aksakov (Ryssland). Utställningen har arrangerats av Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry.

17.–29.4 Europeiska filmveckor i Europasalen

Det är återigen dags för Europeiska filmveckorna! Årets program lyfter fram olika aspekter av Europaåret för utvecklingssamarbete. Totalt ingår 23 filmer som tar upp frågor om till exempel invandring, utbildning, flickors och kvinnors ställning i samhället samt fred och säkerhet. Kring dessa teman kretsar berättelserna om uppväxten, kärleken och strävan att bygga en bättre framtid. Filmerna har samlat berättelser från olika delar av världen och visar åskådaren nya världar med hjälp av drama, dokumentärer, musik och humor. Syftet är att påverka och engagera. Det går helt i linje med mottot för årets temaår: ”Vår värld, vår värdighet, vår framtid”.

2015 års Europeiska filmveckor anordnas av kommissionens representation i Finland och Europaparlamentets informationskontor i Finland i samarbete med EU-ländernas och EU-kandidatländernas ambassader och kulturinstitut. Filmvisningarna är gratis, och till varje visning släpps 100 biljetter. Visningarna sker i Europasalen (Malmgatan 16, Helsingfors). Biljetterna börjar delas ut i Europasalens aula en timme innan filmens början och dörrarna öppnas 10 minuter innan visningen.

Du hittar samtliga visningstider i filmprogrammet . Filmerna är textade på engelska.

Välkommen!

Information om kommande evenemang: comm-rep-hel-eps@ec.europa.eu, tel. (09) 6226 5421 eller 0400 164 802
Du får också information om kommande evenemang i Europasalen i Veckobulletinensom utges av EU-kommissionens representation i Finland, Parlamentin viikkofrån Europaparlamentets informationskontor i Finland

Du hittar oss också i facebook- sidorna Eurooppasali - Europasalenoch i Twitter.

Europasalen ligger i Voimatalo, Malmgatan 16, 00100 Helsingfors

Europasalen ligger i Voimatalo

Anslagstavla


Genvägar

Europeiska kommissionen
Kommissionärerna
Europaåret för utvecklingssamarbete
Skrivtävling
Latvia
Resurseffektivitet
Europe Direct
Ditt Europa – Rådgivning
EU Bookshop
Europaparlament Informationskontoret i Finland
Senaste uppdatering: 13/04/2015  |Till början