Sökväg


Om oss
Om representationen

Tjänster för media
Tipsa någon om denna sidaTipsa någon om denna sidaPrintPrint

Representationen förmedlar information om Europeiska unionen till allmänheten, medier och myndigheter. Medarbetarna på vår informationstjänst svarar på frågor och hjälper till med informationssökningar. De har tillgång till kommissionens alla databaser och elektroniska handlingar samt till ett referensbibliotek.

Representationens webbplats
På representationens webbplats (http://ec.europa.eu/finland/index_sv.htm) finns allmän information om EU. Du kan följa oss på FB: https://www.facebook.com/#!/euroopankomissiosuomessa

Aktuellt i EU - förhandsinformation om kommissionens program
Varannan eller var tredje vecka skickar representationen ut förhandsinformation om kommissionens program. Förhandsinformationen skickas ut både på svenska och finska och läggs också ut på vår webbplats (http://ec.europa.eu/finland/press/index_sv.htm).

Pressmeddelanden och presskonferenser
Kommissionens pressmeddelanden publiceras dagligen på EU:s pressrum (http://europa.eu/press_room/index_en.htm). På basis av dessa framställer representationen kortare pressmeddelanden och annat informationsmaterial på finska och svenska. Pressmeddelandena från representationen publiceras på webbplatsen (http://ec.europa.eu/finland/press/index_sv.htm) och skickas också ut till medierna. Representationen anordnar vid behov presskonferenser.

Representationen samarbetar med kommissionens talespersoner i Bryssel (http://ec.europa.eu/dgs/communication/contact_sv.htm) och bistår finländska journalister i kontakterna med dem.

Veckobulletin
Varje vecka utkommer ett nyhetsbrev med information om aktuella EU-frågor. Nyhetsbrevet utkommer på finska på torsdagar och på svenska på fredagar och skickas ut till prenumeranterna. Nyhetsbrevet finns dessutom på vår webbplats (http://ec.europa.eu/finland/news/press/newsletter/index_sv.htm).

EU-seminarier
Varje år arrangeras seminarier om olika teman och viktiga EU-frågor. Tidigare seminarier har till exempel handlat om EU:s utvidgning, energi och klimatförändring samt EU:s reformfördrag.

Kommissionens mediatek
Europeiska kommissionens mediatek (http://ec.europa.eu/avservices/home/index_en.cfm) är en nyhets- och arkivtjänst med skräddarsytt audiovisuellt material om teman som anknyter till EU. Bland annat erbjuds video-, bild- och ljudupptagningar av EU-nyheter i hela världen samt arkivmaterial om EU:s historia. Alla som vill förmedla information om aktuella frågor inom kommissionen och de övriga EU-institutionerna kan använda mediateket. Mediatekets tjänster är gratis men för att kunna använda dem måste man först registrera sig.

Kontaktuppgifter

Europeiska kommissionens representation i Finland, e-postadresser: förnamn.efternamn@ec.europa.eu

-          informationschef Sari Artjoki, tfn (09) 6226 5463, GSM 050 570 2178, förnamn.efternamn@ec.europa.eu 
-          Representationens informationstjänst, må-fr kl. 10.00 - 12.00, tfn 09 62 26 54 82 eller comm-rep-hel-library@ec.europa.eu

Skicka ett meddelande till COMM-REP-HEL-NEWS@ec.europa.eu om du vill ha veckobulletinen, pressmeddelanden eller information om evenemang vid representationen direkt i din e-brevlåda.

Anslagstavla


Genvägar

Europeiska kommissionen
Kommissionärerna
Dina rättigheter, din framtid
Europaåret för medborgarna
Italiens EU-ordförandeskap
Resurseffektivitet
Den finansiella och ekonomiska krisen
Europe Direct
Ditt Europa – Rådgivning
Climate Action
EU Bookshop
Europaparlament Informationskontoret i Finland
Senaste uppdatering: 11/09/2012  |Till början