Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Puheenjohtaja Barroso kommentoi EU-vaalitulosta
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

26/05/2014

Kahdeksannet Euroopan parlamentin vaalit järjestettiin kaikissa 28 EU-maassa 22.–25. toukokuuta 2014. Vaalipäivä Suomessa oli sunnuntai 25.5.

  Puheenjohtaja Barroso kommentoi EU-vaalitulosta

  Kuvassa Euroopan parlamentin rakennus Brysselissä

  Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso haluaa kiittää kaikkia Euroopan parlamentin vaaleissa äänestäneitä. Hän korostaa, että tuloksia arvioitaessa on pidettävä mielessä se, että vaalit pidettiin nyt vuosikymmeniin pahimman rahoitus- ja talouskriisin jälkimainingeissa. Monin paikoin ongelmat ovat näkyneet myös yhteiskunnallisena ja sosiaalisena kriisinä. Barroso pitää erittäin tärkeänä, että yleisesti voittajina vaaleista selvisivät ne poliittiset voimat, jotka johtivat ja tukivat EU:n yhteisiä toimenpiteitä kriisin selättämiseksi:

  "Vaalin tulos osoittaa, että Euroopan parlamentissa näillä voimilla on mahdollisuudet hyvin vankkaan ja toimivaan enemmistöön."

  "Meillä on edellytykset saada vahva tuki sellaiselle Euroopan unionille, joka pysyy yhtenäisenä ja avoimena ja jatkaa edelleen vahvistumistaan."

  "Protestiääniä antaneiden ja kokonaan äänestämättä jättäneiden huolenaiheisiin vastataan parhaiten kasvuun ja työpaikkojen luomiseen tähtäävällä päättäväisellä politiikalla ja demokratian periaatteiden mukaisella keskustelulla".

  Barroson lausunto kokonaisuudessaan (englanniksi)

  Vaalitulokset Suomen osalta

  Vaalitulokset koko EU:n osalta

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Luxemburg
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen-tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 02/06/2014  |Sivun alkuun