Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Euroopan komissio tukee Ukrainaa
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

06/03/2014

Euroopan komissio on sopinut tukipaketista, johon sisältyvillä käytännön toimenpiteillä annetaan Ukrainalle taloudellista ja rahoitustukea.

  Euroopan komissio tukee Ukrainaa

  Komission ehdotuksen mukaisesti Ukraina voisi saada lähivuosina tukea yhteensä vähintään 11 miljardia euroa EU:n talousarviosta sekä EU:hun sijoittautuneilta kansainvälisiltä rahoituslaitoksilta. Tukipaketissa hahmotellaan pääasialliset konkreettiset toimenpiteet, joita komissio ehdottaa lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä Ukrainan taloudellisen ja rahoitustilanteen tasapainottamiseksi, siirtymävaiheen sujuvoittamiseksi sekä poliittisten ja taloudellisten uudistusten edistämiseksi.

  Jotkin näistä toimenpiteistä voidaan toteuttaa nopeasti, mutta toiset edellyttävät lisäsuunnittelua ja -valmistelua. Useat toimet vaativat neuvoston ja Euroopan parlamentin kiireellistä ja aktiivista apua.

  Päätöksen taustalla on halu auttaa Ukrainaa toteuttamaan toiveet, joita kansalaiset ja kansalaisyhteiskunta ovat selkeästi osoittaneet viime viikkoina Kiovan ja koko maan dramaattisten tapahtumien kautta.

  ”EU:n ensisijainen tavoite on edistää rauhanomaisen ratkaisun löytämistä tämänhetkiseen kriisiin kansainvälisen oikeuden mukaisesti”, totesi komission puheenjohtaja José Manuel Barroso.

  Lue koko lehdistötiedote.

  Lue myös kattava tiedote tukipaketista suomeksi täältä .

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 19/03/2014  |Sivun alkuun