Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Turkulaislukiolainen Suomen ykkönen EU:n käännöskilpailussa
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

05/02/2014

Euroopan komission vuosittain järjestämän lukiolaisten Juvenes Translatores ‑käännöskilpailun Suomen kilpailun voitti Lasse Lipsanen Turun Luostarivuoren lukiosta. Kilpailuun osallistui tällä kertaa yli 3 000 nuorta 751 koulusta. Kustakin EU-maasta valitut voittajat kutsutaan palkintotilaisuuteen Brysseliin 8. huhtikuuta. Palkinnot luovuttaa koulutuksesta, kulttuurista, monikielisyydestä ja nuorisoasioista vastaava komissaari Androulla Vassiliou.

  Turkulaislukiolainen Suomen ykkönen EU:n käännöskilpailussa

  Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, ja komission kääntäjät ovat järjestelyissä aktiivisesti mukana tukeakseen nuorten innostusta kieliin. Vuoden 2013 kilpailu käytiin marraskuussa. Tuttuun tapaan osallistujat saattoivat valita minkä tahansa EU:n 24 virallisen kielen muodostamista sadoista kielipareista. Eri yhdistelmiä valittiin nyt 157 eli enemmän kuin koskaan aikaisemmin. 

  Kilpailun suosio on kasvanut vuosi vuodelta niin osallistujamäärän kuin maantieteellisen kattavuudenkin suhteen: osallistujia riitti tällä kertaa Kittilästä Réunioniin, napapiirin pohjoispuolelta yli 2 000 km päiväntasaajan eteläpuolelle.

  Komission käännöstoimen pääosasto järjestää Juvenes Translatores -kilpailun ("nuoret kääntäjät" latinaksi) vuosittain. Sen tarkoituksena on edistää kielten opiskelua kouluissa ja antaa nuorille tilaisuus kokeilla kääntäjän työtä. Kilpailu on avoin 17-vuotiaille koululaisille (vuoden 2013-2014 kilpailussa vuonna 1996 syntyneet), ja se suoritetaan valituissa kouluissa samaan aikaan kaikkialla Euroopan unionissa. Kilpailun jälkeen osa osallistujista on lähtenyt opiskelemaan kieliä ja valinnut kääntämisen ammatikseen.

  Lisätietoa

  Facebook: facebook.com/translatores

  Käännöstoimen pääosasto

  Kilpailun verkkosivut

  Androulla Vassilioun verkkosivut

  Seuraa Androulla Vassiliouta Twitterissä:  @VassiliouEU

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 18/02/2014  |Sivun alkuun