Sökväg


Om oss
Om representationen

Google hangout med vice ordförande Viviane Reding 16.1
Tipsa någon om denna sidaTipsa någon om denna sidaPrintPrint

10/01/2014

Förra året debatterades Europas framtid runt om i Europa, allt från Limassol på Cypern i syd till Helsingfors i norr, från Coimbra i Portugal i väst till Vilnius i Lettland i öst. Hundratals röster, tusentals frågor och många starka åsikter och idéer hördes om hur EU ska gå vidare under de kommande åren.

  Foto: Europeiska kommissionen

  Keskustelutilaisuus on nyt järjestetty myös verkossa. Oikeus-, perusoikeus- ja kansalaisasioista vastaava varapuheenjohtaja Viviane Reding järjesti Google Hangout -videokeskustelutilaisuuden 16. tammikuuta klo 21 Suomen aikaa.

  Varapuheenjohtaja Redingille sai esittää kysymyksiä etukäteen Twitterissä, Facebookissa tai Google+:ssa. Verkkokeskustelua ohjasivat Euronews-uutiskanavan toimittajat, jotka myös valitsivat osallistujat suoraan lähetykseen. Mukaan otettiin kiinnostavimmat ja haastavimmat kysymykset.

  Keskustelun aiheina olivat mm. Yhdysvaltojen luottamusta heikentänyt NSA-vakoiluskandaali, kokemukset siitä millaista on olla EU-kansalainen, mitä ovat eurooppalaiset arvot ja Katalonian itsenäisyydestä Espanjassa mahdollisesti järjestettävä kansanäänestys.

  Komissio käynnisti keskustelun EU:n tulevaisuudesta, koska EU on nyt vedenjakajalla. Lähikuukausina ja -vuosina ratkaistaan, mihin suuntaan EU kehittyy. On puhuttu siirtymisestä kohti poliittista unionia, kansallisvaltioiden liittoa tai ”Euroopan yhdysvaltoja”. Samalla kun Euroopan yhdentyminen etenee, on vahvistettava unionin demokraattista legitimiteettiä, ja siksi on tärkeää kuulla myös kansalaisia.

  Katso tallenne verkkokeskustelusta täällä.

  Anslagstavla


  Genvägar

  Europeiska kommissionen
  Kommissionärerna
  Europaåret för utvecklingssamarbete
  Skrivtävling
  Latvia
  Resurseffektivitet
  Europe Direct
  Ditt Europa – Rådgivning
  EU Bookshop
  Europaparlament Informationskontoret i Finland
  Senaste uppdatering: 27/01/2014  |Till början