Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Google Hangout varapuheenjohtaja Viviane Redingin kanssa 16. tammikuuta
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

10/01/2014

Viime vuoden aikana Euroopan tulevaisuudesta käytiin keskustelua ympäri Eurooppaa, muun muassa Helsingissä, Limassolissa (Kypros), Coimbrassa (Portugali) ja Vilnassa (Liettua). Keskustelijoita oli satoja, kysymyksiä oli tuhansia, ja EU:n suunnasta tulevaisuudessa jaettiin monia vahvoja mielipiteitä ja ideoita.

  Kuva: Euroopan komissio

  Keskustelutilaisuus on nyt järjestetty myös verkossa. Oikeus-, perusoikeus- ja kansalaisasioista vastaava varapuheenjohtaja Viviane Reding järjesti Google Hangout -videokeskustelutilaisuuden 16. tammikuuta klo 21 Suomen aikaa.

  Varapuheenjohtaja Redingille sai esittää kysymyksiä etukäteen Twitterissä, Facebookissa tai Google+:ssa. Verkkokeskustelua ohjasivat Euronews-uutiskanavan toimittajat, jotka myös valitsivat osallistujat suoraan lähetykseen. Mukaan otettiin kiinnostavimmat ja haastavimmat kysymykset.

  Keskustelun aiheina olivat mm. Yhdysvaltojen luottamusta heikentänyt NSA-vakoiluskandaali, kokemukset siitä millaista on olla EU-kansalainen, mitä ovat eurooppalaiset arvot ja Katalonian itsenäisyydestä Espanjassa mahdollisesti järjestettävä kansanäänestys.

  Komissio käynnisti keskustelun EU:n tulevaisuudesta, koska EU on nyt vedenjakajalla. Lähikuukausina ja -vuosina ratkaistaan, mihin suuntaan EU kehittyy. On puhuttu siirtymisestä kohti poliittista unionia, kansallisvaltioiden liittoa tai ”Euroopan yhdysvaltoja”. Samalla kun Euroopan yhdentyminen etenee, on vahvistettava unionin demokraattista legitimiteettiä, ja siksi on tärkeää kuulla myös kansalaisia.

  Katso tallenne verkkokeskustelusta täällä.

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 27/01/2014  |Sivun alkuun