Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Kyse on meistä, kyse on Euroopasta!
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

13/12/2013

Euroopan kansalaisten vuoden järjestöalliassi EYCA on tänään luovuttanut komission oikeus-, perusoikeus- ja kansalaisasioista vastaava varapuheenjohtaja Viviane Redingille koostamansa politiikkasuositukset ( käännökset muille EU-kielille tulossa). Vastaanottaessaan suositukset hän sanoi: ”Haluan onnitella kaikkia tähän työhön sitoutuneita ihmisiä. On todellinen eurooppalainen saavutus, että yli 4000 järjestöä yli 50 maasta on työskennellyt yhdessä. Kiitän osallistumisestanne keskusteluun Euroopan tulevaisuudesta. Se on ja tulee edelleen olemaan erittäin tärkeää.”

  Kuva: Euroopan komissio

  Suositukset sisältävässä raportissa sanotaan Euroopan kansalaisuuden olevan kriisissä. Suosituksilla pyritään kohti demokraattisempaa Eurooppaa ja järjestöt toivovat poliitikkojen kaikilla tasoilla tarttuvan niihin oman toimivaltansa puitteissa. Suositukset heijastelevat vaikeaa tilannetta mutta ennen kaikkea ne tuovat keskusteluun eurooppalaisen kansalaisyhteiskunnan vision Euroopasta ja sen tulevaisuudesta.

  Suositukset muodostavat kertomuksen ja ensimmäisenä määritellään aktiivinen kansalaisuus yhteiskunnallisena projektina.  Jatkokertomuksina ovat avoin ja osallistava eurooppalainen demokratia sekä eurooppalaisen demokratian turvaaminen kolmella pilarilla: koulutetut ja tiedostavat kansalaiset, avoimet ja myötämieliset instituutiot sekä vahva ja tunnustettu järjestäytynyt kansalaisyhteiskunta.

  Komission järjestämien kansalaiskeskustelujen sarja jatkuu tänään 13.12. Vilnassa. Seuraa keskustelua täällä ja Twitterissä #Eudeb8. Keskustelusarjaan kuuluu myös verkkokeskustelu 16.1. ja siihen voi lähettää kysymyksiä Twitterissä aihetunnuksella #Eudeb8 ja sähköpostilla osoitteeseen comm-rep-hel-citizensdialogue@ec.europa.eu.

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 19/12/2013  |Sivun alkuun