Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Euroopan komissiolta uusia toimia pilvipalvelujen edistämiseksi
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

04/11/2013

Kuluttajat ja pienyritykset ovat usein haluttomia ostamaan pilvipalveluja, koska sopimukset ovat epäselviä. Komissio on tämän vuoksi perustanut asiantuntijaryhmän kehittämään pilvipalveluille turvallisia ja oikeudenmukaisia sopimusehtoja.

  Kuva: Rodeo

  Tavoitteena on nyt löytää parhaat käytännöt kuluttajien ja pienyritysten huolenaiheiden poistamiseksi.

  Asiantuntijaryhmän perustaminen on osa komission pyrkimyksiä lisätä luottamusta pilvipalveluihin ja vapauttaa niiden potentiaali talouden tuottavuuden edistämiseksi Euroopassa. Se on yksi keskeisiä toimenpiteitä komission pilvipalvelustrategiassa, joka hyväksyttiin viime vuonna.

  Pilvipalvelujen asiantuntijaryhmässä ovat edustettuina pilvipalvelujen tarjoajat, kuluttajat ja pk-yritykset, tutkijat ja oikeusalan ammattilaiset. Ryhmän ensimmäinen kokous pidetään 19. ja 20. marraskuuta 2013, ja sen odotetaan antavan raporttinsa keväällä 2014. Raporttia käytetään apuna laadittaessa toimintapoliittinen asiakirja, jolla käynnistetään laaja julkinen kuuleminen mahdollisista tavoista edetä kuluttajien ja pk-yritysten pilvipalvelusopimusten kehittämisessä.

  Pilvipalveluilla tarkoitetaan datan (kuten tekstitiedostojen, kuvien ja videoiden) ja ohjelmistojen tallentamista etätietokoneille, joita käyttäjät käyttävät internetin välityksellä haluamaltaan päätelaitteelta. Tämä on nopeampaa, halvempaa ja joustavampaa kuin omien paikallisten tietotekniikkaratkaisujen käyttö, ja tarjoaa mahdollisesti myös paremman tietoturvan. Monet suositut palvelut, kuten Facebook, Spotify ja erilaiset selainsähköpostipalvelut, käyttävät pilvipalveluteknologiaa, mutta todelliset taloudelliset hyödyt saataisiin vasta pilviratkaisujen laajasta käyttöönotosta yrityksissä ja julkisella sektorilla.

  Lue koko lehdistötiedote.

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 18/11/2013  |Sivun alkuun