Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Komission puheenjohtaja Barroson puhe Euroopan unionin tilasta
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

11/09/2013

Komission puheenjohtaja José Manuel Barroso piti 11. syyskuuta Euroopan unionin tilaa käsittelevän vuotuisen puheensa Euroopan parlamentille.

Puheenjohtaja Barroson mukaan nyt on aika puhua Euroopan puolesta. Tämä tehtävä kuuluu kaikille, jotka välittävät Euroopasta, poliittisiin tai aatteellisiin näkemyksiin ja kotimaahan katsomatta.

  Komission puheenjohtaja Barroson puhe Euroopan unionin tilasta

  Talouskriisin alkamisesta tulee kuluneeksi viisi vuotta. Puheenjohtaja Barroso totesi, että EU on kuitenkin vastannut kriisiin ja että viiden vuoden aikana on toteutettu kriisin kukistamiseksi määrätietoisia toimia. Hän lisäsi, että tämänhetkisten lukujen ja kehityksen perusteella on hyvä syy suhtautua tulevaisuuteen luottavaisesti, ja jatkoi että tämän pitäisi kannustaa jatkamaan ponnistelua. Barroson mukaan suurin talouskehityksen heikkenemisen riski on poliittinen: liian vähän vakautta ja liian vähän määrätietoisuutta.

  Puheenjohtaja Barroso sanoi myös, että on luonnollista, että talouskriisin voittamiseen tähtäävät toimenpiteet ovat viime vuosina menneet kaiken muun edelle. Eurooppa-aatteen on kuitenkin ulotuttava taloutta pidemmälle. Eurooppa on paljon muutakin kuin markkina-alue.

  Puheenjohtaja Barroso tunnusti, että EU ei ole täydellinen, kuten ei mikään mukaan ihmisen aikaansaannos. Tärkein kysymys on haluammeko kehittää EU:ta vai luopua siitä. Hän kehotti ihmisiä osallistumaan. Jos emme pidä EU:sta sellaisena kuin se on, sitä pitäisi pyrkiä parantamaan. Mutta sitä ei pidä hylätä. Hän totesi, että kaikkeen ei tarvitse etsiä ratkaisua EU:n tasolla. EU:n on oltava isoissa asioissa iso ja pienemmissä pienempi. Tämä on joskus saatettu unohtaa. Puheenjohtaja Barroso uskoo vahvasti, että on olemassa merkittäviä aloja, joilla tarvitaan lisää yhtenäisyyttä.

  Hän muistutti myös, että Euroopan parlamentin vaalit järjestetään kahdeksan kuukauden kuluttua, ja että on aika puhua EU:n puolesta. Niin voidaan tehdä viemällä seuraavien kahdeksan kuukauden aikana mahdollisimman monta asiaa päätökseen.

  Lue puhe kokonaisuudessaan täältä.

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 20/09/2013  |Sivun alkuun