Sökväg


Om oss
Om representationen

Den inre marknaden fungerar ännu inte perfekt ur konsumentens synvinkel
Tipsa någon om denna sidaTipsa någon om denna sidaPrintPrint

23/07/2013

Det finns fortfarande stora variationer mellan EU-länderna vad gäller konsumentskyddet. Bara 35 % av alla européer känner att de tryggt kan köpa produkter från andra EU-länder på nätet och sju av tio konsumenter vet inte vad de ska göra om de får produkter de inte har beställt.

  Bryssel den 23 juli 2013 - IP/13/718

  Bland annat dessa resultat ingår i årets resultattavla över konsumentvillkor som publiceras av Europeiska kommissionen i dag. Resultaten visar att en hel del behöver göras för att alla konsumenter ska tycka att det känns lika säkert och smidigt att handla inom EU. Ett centralt resultat är att konsumenternas tillit har minskat samtidigt som fallen av tvistlösning ökar.

  Andra centrala iakttagelser är att andelen konsumenter som handlade på nätet inom hemlandet ökade och att olagliga affärsmetoder förekommer. Därtill är kunskaperna om konsumenternas rättigheter är oroväckande låga.

  Resultattavlan är en regelbunden rapport som följer upp integreringen av EU:s inre detaljhandelsmarknad från konsumentens perspektiv och följer upp kvaliteten på den nationella konsumentmiljön. Landrapporterna som bifogats till resultattavlan erbjuder detaljerad konsumentstatistik för varje land. Nationella myndigheter och konsumentorganisationer använder resultattavlan för att planera och utvärdera sin egen verksamhet.

  Kontaktperson:  David Hudson (+32 2 296 83 35)

  Anslagstavla


  Genvägar

  Europeiska kommissionen
  Kommissionärerna
  Europaåret för utvecklingssamarbete
  Skrivtävling
  Latvia
  Resurseffektivitet
  Europe Direct
  Ditt Europa – Rådgivning
  EU Bookshop
  Europaparlament Informationskontoret i Finland
  Senaste uppdatering: 24/07/2013  |Till början