Sökväg


Om oss
Om representationen

Informationskampanj om passagerares rättigheter
Tipsa någon om denna sidaTipsa någon om denna sidaPrintPrint

09/07/2013

Miljontals semesterfirare som reser i EU i sommar skyddas nu för första gången av omfattande rättigheter för passagerare. Men undersökningar visar att två tredjedelar av passagerarna inte känner till sina rättigheter. Kommissionen kommer därför att starta en ny kampanj för att informera dem som planerar att resa i sommar om deras rättigheter som passagerare och om hur de vid behov kan hävda dessa rättigheter.

  Informationskampanj om passagerares rättigheter

  Kampanjen kommer att synas på trafikstationer runt om i Europa.

  Mer än hälften av flygresenärerna i EU känner inte till sina rättigheter som passagerare, och de känner inte heller till vilka kontraktsvillkor som gäller när de köper en biljett. Ett syfte med lagstiftningen om passagerares rättigheter är att ge personer med funktionshinder och personer med nedsatt rörlighet samma möjligheter att resa som alla andra. EU är också det första område i världen som har infört en omfattande uppsättning passagerarrättigheter för alla transportmedel (flyg, tåg, båt och buss).

  Den webbplats som har inrättats för kampanjen täcker alla transportmedel.

  Dessutom finns det en mobilapp om passagerares rättigheter som är tillgänglig för alla plattformar och täcker alla trafikformer.

  Anslagstavla


  Genvägar

  Europeiska kommissionen
  Kommissionärerna
  Europaåret för utvecklingssamarbete
  Skrivtävling
  Latvia
  Resurseffektivitet
  Europe Direct
  Ditt Europa – Rådgivning
  EU Bookshop
  Europaparlament Informationskontoret i Finland
  Senaste uppdatering: 15/07/2013  |Till början