Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Eurooppa-neuvoston huippukokous 27.–28. kesäkuuta
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

26/06/2013

Komissio kehotti uuteen yksimielisyyteen talouden palauttamiseksi kasvu-uralle, kun EU-maiden johtajat kokoontuivat huippukokoukseen Brysseliin. Kokouksessa käsiteltiin nuorisotyöllisyyttä ja pk-yritysten rahoittamista.

Eurooppa-neuvosto päätti tämän vuoden EU-ohjausjaksosta, jolla koordinoidaan jäsenvaltioiden talous- ja finanssipolitiikkoja, ja käsitteli maakohtaiset suositukset. Lisäksi se arvioi toimia, joilla edistetään kilpailukykyä, työpaikkojen syntymistä ja kasvua. Pääpaino on nuorisotyöllisyyden parantamisessa ja talouden rahoittamisessa. Myös EU:n talous- ja rahaliiton, erityisesti pankkiunionin, loppuun saattamisessa etenemistä arvioitiin.

  Eurooppa-neuvoston huippukokous 27.–28. kesäkuuta

  Komission puheenjohtaja Barroso totesi EU:n tekevän paljon työtä löytääkseen ulospääsyn kriisistä. "Komissio on kuvannut näitä ponnisteluja maakohtaisten suositusten ohessa esitetyssä yksityiskohtaisessa analyysissä. Kasvu ei silti vieläkään ole likimainkaan tyydyttävällä tasolla, ja joissakin Euroopan osissa vallitsee yhteiskunnallinen hätätila", totesi Barroso. "Kokouksessamme meillä on mahdollisuus pyrkiä luomaan uusi, koko EU:ta yhdistävä yksimielisyys siitä, mitä aiomme tehdä taloutemme saamiseksi uudelleen kasvuun ja tämän prosessin vauhdittamiseksi. Esitämme konkreettisia keinoja nuorisotyöttömyyden torjumiseksi sekä toimia reaalitalouden ja erityisesti pk-yritysten rahoituksen tukemiseksi yhdessä EIP:n kanssa. Yksimielisyyden ainekset ovat olemassa, nyt on vain tehtävä tavoitteista totta", Barroso totesi.

  Valtionpäämiehet käsittelivät myös Latvian hakemusta saada ottaa euro käyttöön 1. tammikuuta 2014.

  Lue päätelmät.

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Luxemburg
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen-tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 04/07/2013  |Sivun alkuun