Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Komissaari Vassiliou tapasi opetusministereitä Helsingissä
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

25/04/2013

Koulutuksen uudistamisen tukemista koskevat EU:n komission uudet aloitteet olivat keskustelunaiheena, kun Euroopan neuvoston opetusministerit kokoontuivat Helsinkiin perjantaina 26. huhtikuuta.

  Komissaari Vassiliou tapasi opetusministereitä Helsingissä

  Koulutuksesta, kulttuurista, monikielisyydestä ja nuorisoasioista vastaava komissaari Androulla Vassiliou kertoi komission toimenpiteistä koulutuspolitiikkojen vaikutusten lisäämiseksi nykyisissä haastavissa oloissa ministereille, joita saapui lähes 50 Euroopan maasta. Osana hyvää hallintoa ja korkealaatuista koulutusta koskevaa laajempaa keskustelua komissaari toi erityisesti esiin koulutuksen uudelleenajattelua koskevan strategian ja tulevan koulutuksen avoimuuden lisäämistä koskevan eurooppalaisen aloitteen (Opening Up Education).

  Viime marraskuussa julkaistu koulutuksen  uudelleenajattelua koskeva strategia sisältää ohjeita siitä, miten voidaan varmistaa, että koulutukseen suunnattavat investoinnit ovat älykkäitä, oikein suunnattuja ja tehokkaita. Euroopassa on tällä hetkellä yli kaksi miljoonaa työpaikkaa täyttämättä, koska niille ei löydy osaajia. Tämä koskee varsinkin IT-alaa. Tänä kesänä esiteltävän koulutuksen avoimuuden lisäämistä koskevan eurooppalaisen aloitteen tavoitteena on varmistaa, että EU tarttuu digitaalisen vallankumouksen luomiin mahdollisuuksiin tehostaakseen koulutuksen tehokkuutta, laatua, osaamista ja saatavuutta. Tämä voidaan tehdä ottamalla kaikki hyöty irti tieto- ja viestintätekniikan sekä avointen opetusresurssien tarjoamista mahdollisuuksista.

  Komissaari Vassiliou oli pääpuhujana opetusministerien kokouksen virallisessa avajaistilaisuudessa. Lue Vassilioun puhe (englanniksi).

  Hän tapasi myös EU-ministereitä kahden kesken kertoakseen heille miten Yhteinen Erasmus -ohjelmaa koskevat neuvottelut ovat edenneet. Kyseessä on uusi koulutusta, nuorisoa ja urheilua koskeva ohjelma, joka on tarkoitus käynnistää 1. tammikuuta 2014. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan 4 miljoonaa henkilöä saisi apurahan ulkomailla tapahtuvaa opiskelua, harjoittelua tai vapaaehtoistyötä varten vuosikymmenen loppuun mennessä. Lukua voi verrata vastaaviin ohjelmiin vuosina 2007–2013, jolloin apurahan sai 2,5 miljoonaa henkilöä. Kansainvälisen kokemuksen kautta saadut taidot, kuten vieraan kielen sujuva hallitseminen, muiden kulttuurien tuntemus ja mukautuvaisuus, voivat auttaa henkilöä työllistymään paremmin.

  Katso lisätietoja täältä:

  Kokouksen ohjelma (englanniksi)

  Koulutuksen uudelleenajattelua koskeva strategia

  Koulutuksen ja kulttuurin pääosasto (englanniksi)

  Komissaari Vassilioun verkkosivut (englanniksi)

  Twitter @VassiliouEU

  Yhteyshenkilö: Dennis Abbott: +32 2 295 92 58

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 02/05/2013  |Sivun alkuun