Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Euroopan kansalaisuus puhuttaa Maailma kylässä –festivaalilla 25.-26.5.2013
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

16/04/2013

Mahdollisuuksien tori -teltassa Taiga-lavalla keskusteluun nousevat kansalaisten oikeudet, talouskriisin sosiaalinen ulottuvuus ja ensi vuoden eurovaalit. Keskustelemassa ovat muun muassa Euroopan parlamentin jäsenet Sirpa Pietikäinen, Liisa Jaakonsaari, Mitro Repo, Nils Torvalds ja Petri Sarvamaa sekä muita asiantuntijoita. Keskustelut juontaa kirjailija Rosa Meriläinen.

  Euroopan kansalaisuus puhuttaa Maailma kylässä –festivaalilla 25.-26.5.2013

  EU-osaston löydät Mahdollisuuksien tori –teltasta. Tule tutustumaan Euroopan kansalaisten vuoteen, keskustelemaan ja hakemaan maksutonta materiaalia sekä pyörittämään onnenpyörää!

  Kroatiasta tulee EU:n 28. jäsenmaa 1.7.2013 ja osastollamme voit päivittää tietosi tästä jännittävästä Balkanin maasta. Kroatialainen taiteilija Zlatan Vehabovic esiintyy katutaidepisteessä sunnuntaina 26.5. klo 13-13.30 ja siirtyy sen jälkeen noin tunniksi Tenava-Timbuktuun tekemään taidetta lasten kanssa.

  Tenava-Timbuktussa tapahtuu! Molempina päivinä klo 12–17 lapsilla on mahdollisuus osallistua väritystyöpajaan ja pelata pelejä. Kahden sisaruksen muodostama Mimmit esiintyy lavalla sunnuntaina 26.5. klo 15 ja 16.

  EU-ohjelmat tuottavat Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto. Festivaali järjestetään Rautatientorilla ja Kaisaniemen puistossa 25.–26.5.2013 (la 11–20, su 11–18).

  Maailma kylässä -festivaalien pääjärjestäjä on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa. Euroopan komissio ja Euroopan parlamentti ovat mukana tapahtumassa nyt kuudetta kertaa.

  Festivaalin nettisivut: www.maailmakylassa.fi

  Taiga-lavan ohjelmat:

  La 25.5. klo 12.10–12.30

  Kansalaisten oikeudet EU:ssa - lisää valtaa unionille?

  Talouskriisi on viimeistään osoittanut, että EU:n päätökset vaikuttavat myös niillä aloilla, joilla unionilla ei ole varsinaista toimivaltaa. Ne ovat kansalaisten taloudellisten ja sosiaalisten oikeuksien ydintä: työllisyyspolitiikka, sosiaaliturva, peruspalvelut. Miten EU vastaa odotuksiin, jos sillä ei ole toimivaltaa? Pitäisikö sitä antaa? Voisiko nykyisin säännöin tehdä asioita toisin? Aiheesta keskustelevat Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen (KOK, EPP) sekä FinUnionsin johtaja Marianne Muona ja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n johtaja Riitta Särkelä. Keskustelun juontaa kirjailija Rosa Meriläinen. Keskustelu on osa Euroopan kansalaisten teemavuotta.

  La 25.5. klo 16.10–16.30

  Euroopan kevät '13 - sosiaalinen katastrofi ja kansannousuja?

  EU-alueen työttömyys kasvaa ja sosiaaliset ongelmat kasautuvat EU:n kriisimaissa. Odottaako Eurooppaa yhteiskunnallinen kriisi ja sarja kansannousuja, kuten Välimeren eteläpuolella? Miten kanavoidaan kansalaisten tyytymättömyys ja toivottomuus demokraattisesti? Ovatko ääriliikkeet Euroopan varaventtiili? Aiheesta keskustelevat Euroopan parlamentin jäsenet Nils Torvalds (RKP, ALDE) ja Liisa Jaakonsaari (SDP, S&D) sekä Heli Suominen, politiikan ja talouden toimittaja Helsingin Sanomista ja Hannu-Pekka Laiho, Suomen Punaisen Ristin viestintäjohtaja. Keskustelun juontaa kirjailija Rosa Meriläinen. Keskustelu on osa Euroopan kansalaisten teemavuotta.

  Su 26.5. klo 12.10–12.30

  Tasan vuosi eurovaaleihin - kansalainen määrää EU:n suunnan!

  Euroopan parlamentin vaalit pidetään toukokuun lopussa 2014. EU:n tulevaisuus puhuttaa ja pelottaa. Millä teemoilla vaaleihin mennään? Ratkaistaanko EU:n suunta ja tulevaisuus eurovaaliuurnilla? Mistä vuoden 2014 vaaleissa on kysymys? Vaaleista ovat keskustelemassa Euroopan parlamentin jäsenet Petri Sarvamaa (KOK, EPP) ja Mitro Repo (SDP/Sit., S&D) sekä Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela. Keskustelun juontaa kirjailija Rosa Meriläinen. Keskustelu on osa Euroopan kansalaisten teemavuotta.

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 27/05/2013  |Sivun alkuun