Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Täydentävä haku Europe Direct -tiedotuspisteitä varten
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

21/12/2012

Euroopan unionin jäsenmaissa toimii lähes 500 tiedotuspistettä, jotka kuuluvat Europe Direct ‑tiedotusverkostoon. EU:n laajuisen tiedotusverkoston tarkoituksena on palvella kansalaisia heidän lähellään. Tiedotusverkoston vetäjät keskustelevat kansalaisten kanssa päivittäin Euroopan unioniin liittyvistä asioista.

  Täydentävä haku Europe Direct -tiedotuspisteitä varten

  Verkoston sopimuskausi päättyi vuoden 2012 lopussa. Tämä koskee myös Suomessa toimivia pisteitä.

  Euroopan komissio julkaisi sen vuoksi 25. kesäkuuta 2012 Suomen-edustustonsa kautta ehdotuspyynnön Europe Direct -tiedotuspisteitä varten. Saatujen hakemusten perusteella tiedotuspisteet tulevat sijaitsemaan seuraavilla paikkakunnilla: Haapajärvi, Keminmaa, Kuopio, Pori, Turku ja Seinäjoki.

  Kyseiset paikkakunnat eivät kuitenkaan riitä koko maan kattamiseen, joten Euroopan komission Suomen-edustusto julkaisee täydentävän alueellisesti kohdennetun hakukierroksen.

  Haku päättyy 1. helmikuuta 2013.

  Lisätietoja antaa Susanna Wasenius, susanna.wasenius@ec.europa.eu.

  Europe Direct ‑tiedotusverkosto

  Lisätietoja ja hakulomakkeet

  Ehdotuspyyntö pdf - 98 KB [98 KB]

  Liite A: Kumppanuutta koskeva puitesopimus pdf - 104 KB [104 KB]

  Liite A.2: Erillinen hankeavustussopimus pdf - 66 KB [66 KB]

  Liite B: Hakulomake msw8 - 130 KB [130 KB]

  Liite B.1: Talousarviolomake vuotta 2013 varten (maalis-joulukuu) excel8book - 45 KB [45 KB]

  Liite B.2: Valaehtoinen vakuutus msw8 - 76 KB [76 KB]

  Liite B.3: Hakijan tarkistuslista msw8 - 39 KB [39 KB]

   

   

  Kysymyksiä ja vastauksia

  Kysymys 1) Kun puhutaan "organisaatiosta" ja sen talousarvioista, henkilöstöstä ja toimitiloista, tarkoitetaanko siinä koko Lapin yliopistoa vai Arktista keskusta, joka on yliopiston osa? Sopimukset allekirjoittaa yliopiston rehtori, eikä AK ole siinä mielessä itsenäinen. Mutta tämä sijaitsee erillään kolme kilometriä pääkampukselta.

  Vastaus 1) Organisaatio voi olla vain Arktinen keskus.


  Kysymys 2) Sama kysymys koskee EU:n rahoitusta, jota lisäksi pyörii erilaisissa tutkimusohjelmissa ja projekteissa, ettei sen kokonaisuutta kolmen vuoden ajalta selvitä kukaan. Nehän ovat vielä melkein kaikki jotain kansainvälisiä yhteiskuvioita. Onko muuten Lapin liiton hallinnoima Kolarctic ENPI -rahoitus unionin rahoitusta?

  Vastaus 2) On.


  Kysymys 3) Tämä toiminta liittyisi osaltaan EU:n arktiseen informaatiokeskukseen, jota koskeva valmistelualoite on juuri saanut komissiolta miljoonan euron rahoituksen. Toisaalta hakijaorganisaation ei ole sallittua saada EU:lta muuta rahoitusta hankkeen toteuttamiseen. Mites tämä yhtälö?

  Vastaus 3) Samoja kuluja ei voida rahoittaa kahteen kertaan eri projekteista. Eli jos esim. tilavuokra tai kopiokonehankinta on katettu jostakin toisesta projektista, ei siitä ole kuluja tässä projektissa.

  Katso myös puitesopimuksen kohta II.15.3. otsikon avustuskelpoiset kustannukset alta.

   

  Kysymys4) Voiko henkilö, joka on puolipäiväisenä Kolarctic ENPI -rahoituksella jatkaa näiden sääntöjen mukaan päiväänsä tekemällä Europe Directiä?

  Vastaus 4) Kyllä voi, jos täyttää hankeavustuspyynnön keskuksille määrittelemät minimiaukiolo- ym. ajat, kuten kertamaksuosion kohdassa 1 määritelty.

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 01/02/2013  |Sivun alkuun