Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Huikea suomalaismenestys teemavuoden kilpailussa!
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

14/11/2012

Suomalaisosallistujat ovat menestyneet hyvin kilpailussa, jolla pyrittiin edistämään aktiivista ikääntymistä. Kilpailussa oli kuusi luokkaa, joiden voittajat valittiin yli 1 300 ehdotuksen joukosta. Kilpailu järjestettiin osana Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalaista teemavuotta 2012.

  Huikea suomalaismenestys teemavuoden kilpailussa!

  Kuuden kilpailuluokan voittajia ovat:

  Sukupolvien väliset kohtaamiset kouluissa – Mäkiauto-projekti, Huolin koulu, Suomi. Tässä jännittävässä projektissa 12-vuotiaat koululaiset ja kouluvaari Hannu Gustafsson työskentelivät ja oppivat yhdessä rakentaakseen mäkiautoiluun sopivan ajoneuvon.

  Journalismi – (kirjoitettu sana) The Generation Gap -projekti, JP/Politiken Hus, Tanska. Neljä Politiken-sanomalehden journalistia tarkasteli sitä, miten nuoremmat ja vanhemmat sukupolvet yrittävät toimia yhdessä; (audiovisuaaliala) Seniori työssä ‑sarja, Cultfiction Oy, Suomi. Kyseessä on 18-osainen Yle TV1 -kanavalla esitettävä tosi-tv-sarja ihmisistä, jotka päättävät olla jäämättä eläkkeelle.

  Palkinto elinikäisistä saavutuksista – Bruno Põder, Kersti Skovgaard, Viro. Bruno jatkoi kirurgina työskentelyä 80-vuotiaaksi asti ja säilytti samalla myönteisen asenteensa ja halunsa antaa oman panoksensa yhteiskunnan hyväksi.

  Sosiaaliset yrittäjät – Two Generations Share a House -projekti, Typhaine de Penfentenyo, Ranska. Opiskelijat asuvat vanhuksen kotona ilmaiseksi tai kohtuuvuokraa vastaan, ja samalla vanhus saa heiltä apua ja seuraa. Typhaine de Penfentenyon perustama Ensemble2générations -yhdistys keskittyy vanhusten eristäytyneisyyteen ja pyrkii lievittämään kohtuuhintaisten opiskelija-asuntojen pulaa. Vuodesta 2006 lähtien on syntynyt yli 900 opiskelijoiden ja ikäihmisten kumppanuutta, ja yhdistyksellä on yli 15 aluetoimipistettä Ranskassa.

  Ikääntymisen huomioon ottavat elinympäristöt – Life-Long Living -projekti, Fredericia, Tanska. Esimerkki uudentyyppisestä ikääntyneiden kansalaisten ja paikallisten sosiaalipalvelujen välisestä vuorovaikutusmallista, jossa keskitytään arkipäivän kuntoutukseen. Ohjelmalla säästetään kuukausittain 70 000 euroa vanhusten avustuspalveluissa, mikä on konkreettinen todiste riippumattomuuden lisääntymisestä!

  Työhyvinvointia kaikenikäisille – Eri-ikäisten johtaminen, Helsingin kaupunki, Henkilöstökeskus, Suomi. Helsinki pyrkii olemaan mallina sellaisen johtamistavan edistämisessä, jolla hyödynnetään eri-ikäisyyttä työyhteisössä. Kaikki – paikallisista urheilukeskuksista, terveydenhuoltopalvelujen tarjoajiin ja ammatillisiin palveluihin – halutaan saada mukaan.

  Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi 2012 on pyrkinyt lisäämään tietoisuutta näistä kysymyksistä ja edistämään toimenpiteitä, joilla luodaan enemmän ja parempia tilaisuuksia ikääntyneille. Tarkoituksena on saada ikääntyneet pysymään aktiivisina ja itsenäisinä ja varmistaa todellinen kaksisuuntainen solidaarisuus sukupolvien välillä.

  Palkintojärjestelmässä on otettu huomioon teemavuoden mittaan esillä olleet aktiiviseen ikääntymiseen liittyvät kolme näkökohtaa: työllisyys, osallistuminen yhteiskunnan toimintaan ja itsenäinen elämä.

  Lisätietoja

  Teemavuoden 2012 tunnustuspalkinnon voittajat ja finalistit

  Videoita teemavuoden 2012 tunnustuspalkinnon voittajista

  Kuvia palkintoseremoniasta

  Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalaisen teemavuoden verkkosivusto

   

  Julkaisuja:

  EU:n panos aktiiviseen ikääntymiseen ja sukupolvien väliseen solidaarisuuteen

  Eurostat brochure - Active ageing and solidarity between generations – a statistical portrait of the European Union 2012

  How to promote active ageing in Europe - EU support to local and regional actors

  European Year for Active Ageing and Solidarity between Generations 2012

   

  Yhteyshenkilöt:

  Jonathan Todd  (+32 2 299 41 07)

  Nadège Defrère  (+32 2 296 45 44)

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 22/11/2012  |Sivun alkuun