Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Komissio auttaa eurooppalaisen kansalaisaloitteen alkuvaiheessa
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

26/10/2012

Komissio tarjoutui heinäkuussa pitämään eurooppalaisia kansalaisaloitteita omilla palvelimillaan, sillä eräillä aloitteiden järjestäjillä oli vaikeuksia löytää soveltuvia ylläpitoratkaisuja omille keruujärjestelmilleen, sekä auttaa tämän palvelun käyttämisestä kiinnostuneita järjestäjiä sähköisten keruujärjestelmiensä hyväksymisessä. Nyt yhteistyö on johtanut siihen, että Fraternité 2020 -yhdistys on saanut Luxemburgin viranomaisilta hyväksynnän sähköiselle keruujärjestelmälleen. Kyseessä on ensimmäinen eurooppalainen kansalaisaloite, jolle on alettu kerätä tuenilmauksia Euroopan komission omille palvelimille.

  EUROOPAN KOMISSIO

  Lehdistötiedote

  Bryssel 26. lokakuuta 2012 — IP/12/1160

  Fraternité 2020 haluaa lisätä Erasmuksen tai Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun kaltaisia vaihto-ohjelmia edistääkseen kansalaisten solidaarisuuteen perustuvaa yhteistä Eurooppaa. Se käynnisti ensimmäisen komission rekisteröimän eurooppalaisen kansalaisaloitteen.

  Komissio on tehnyt tiivistä yhteistyötä järjestäjien ja Luxemburgin julkishallinnosta ja hallintouudistuksesta vastaavan ministeriön teknologia- ja tietokeskuksen CTIE:n kanssa. CTIE on hyväksymisestä vastaava viranomainen Luxemburgissa, jossa komission palvelimet sijaitsevat.

  Tästä tiiviistä yhteistyöstä on nyt saatu konkreettisia tuloksia. Fraternité 2020 –aloitteen järjestäjät ovat allekirjoittaneet komission kanssa sopimuksen ylläpidosta, ja CTIE on antanut sähköiselle keruujärjestelmälle hyväksyntänsä, joka on viimeinen vaihe ennen kuin tuenilmauksien keräämiseen tarkoitettu verkkosivu voidaan avata komission palvelimilla. Verkkosivu avattiin tänään.

  Fraternité 2020 on ensimmäinen eurooppalainen kansalaisaloite, joka toimii Euroopan komission palvelimilla. Ensimmäinen kansalaisaloite, jolle ryhdyttiin keräämään tuenilmaisuja verkossa, on kuitenkin Right 2 Water, joka käyttää yksityistä palvelinta. Molemmat käyttävät komission tarjoamaa ilmaista avoimen lähdekoodin ohjelmistoa tuenilmaisujen keräämiseen.

  Lisäksi komissio on jo kirjannut kymmenen muuta aloitetta, joista neljä on tähän mennessä allekirjoittanut ylläpitosopimuksen komission kanssa. Näiden odotetaan aloittavan tuenilmausten keräämisen hyvin pian.

  Lue kysymyksiä ja vastauksia eurooppalaisesta kansalaisaloitteesta täällä.

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Luxemburg
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen-tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 26/10/2012  |Sivun alkuun