Sökväg


Om oss
Om representationen

French Films från Finland fick EU:s musikpris Ebba
Tipsa någon om denna sidaTipsa någon om denna sidaPrintPrint

22/10/2012

19.10. offentliggjordes vinnarna av 2013 års European border breakers awards (Ebba). Priset går till de bästa nya artisterna inom europeisk pop, rock och dansmusik. Vinnarna av 2013 års pris har nått framgångar utanför sina hemländer med sin första internationella skiva. Till vinnarna hör finska bandet French Films.

  Bryssel/ Groningen den 19 oktober 2012 - IP/12/1118

  Priset går till artister som nått stora framgångar i Europa med sitt första internationella album. Vinnarna väljs ut av musikmarknadsanalytikern Nielsen Music Control baserat på skrivförsäljningsstatistik, speltid i radio och en omröstning i radiostationer anslutna till Europeiska radiounionen (EBU) samt framgångar på musikfestivaler som ingår i det europeiska talangutbytesprogrammet (Etep).

  Övriga vinnare är: Nabiha (Danmark), Ewert and The Two Dragons (Estland), C2C (Frankrike), Of Monsters and Men (Island), Dope D.O.D. (Nederländerna), Amor Electro (Portugal), Juan Zelada (Spanien) och Niki and the Dove (Sverige).

  Ett publikpris delas också ut till en av vinnarna. Mellan den 1 november och den 21 december kan alla rösta på sin favoritartist på www.ebba-awards.eu. De som röstar kan vinna en resa till prisceremonin.

  Eurosonic Noorderslag är Europas största musikkonferens och verkar för att sprida europeisk musik. Eurosonic Noorderslag organiserar också Etep som stödjer framträdanden av lovande europeiska artister på europeiska sommarfestivaler. De erbjuder även utbildning för människor som arbetar inom den europeiska musikbranschen och bidrar till att utveckla musikindustrin i Europa.

  För mer information

  www.ebba-awards.eu

  Följ Androulla Vassiliou på Twitter @VassiliouEU

  Kontaktuppgifter:

  Dennis Abbott  +32 2 295 92 58; Twitter: @DennisAbbott

  Dina Avraam  +32 2 295 96 67

  För Eurosonic Noorderslag:

  Marije Jansen +31 6 55 80 27 82

  Anslagstavla


  Genvägar

  Europeiska kommissionen
  Kommissionärerna
  Europaåret för utvecklingssamarbete
  Skrivtävling
  Latvia
  Resurseffektivitet
  Europe Direct
  Ditt Europa – Rådgivning
  EU Bookshop
  Europaparlament Informationskontoret i Finland
  Senaste uppdatering: 22/10/2012  |Till början