Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

French Films Suomesta voitti EBBA-palkinnon
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

22/10/2012

19.10. julkaistiin vuoden 2013 European Border Breakers (EBBA) -palkintojen voittajat. Palkinnoilla juhlistetaan eurooppalaisen popmusiikin uuden polven lahjakkuuksia, jotka ensimmäisellä kansainvälisellä julkaisullaan saavuttivat menestystä kotimaansa ulkopuolella. Voittajien joukossa oli suomalainen French Films.

  Bryssel/Groningen 19. lokakuuta 2012 - IP/12/1118

  Voittajat valitsee musiikkimarkkinoiden analyytikko-yritys Nielsen Music Control levymyynnin ja lähetysmäärien perusteella. Lisäksi voittajista äänestävät Euroopan yleisradioliiton (EBU) radioasemat ja ETEP-ohjelmaan (European Talent Exchange Program) osallistuvat festivaalit.

  Muita voittajia oli Nabiha (Tanska), Ewert and The Two Dragons (Viro), C2C (Ranska), Emeli Sandé (Iso-Britannia), Of Monsters and Men (Islanti), Dope D.O.D. (Alankomaat), Amor Electro (Portugali), Juan Zelada (Espanja) ja Niki and the Dove (Ruotsi).

  Yhdelle voittajista annetaan myös yleisöpalkinto 'Public Choice Award'. Marraskuun 1. ja joulukuun 21. välisenä aikana yleisö voi äänestää suosikkiaan verkkosivustolla www.ebba-awards.eu. Äänestäjien kesken arvotaan matka palkintojenjakotilaisuuteen.

  Eurosonic Noorderslag on suurin eurooppalainen musiikkialan konferenssi ja esittelyfestivaali, jonka tavoitteena on eurooppalaisen musiikin jakelun edistäminen. Eurosonic Noorderslag hallinnoi myös ETEP-ohjelmaa (European Talent Exchange Program), joka tukee lahjakkaiden eurooppalaisten taiteilijoiden esityksiä eurooppalaisilla kesäfestivaaleilla. Lisäksi se tarjoaa koulutusta eurooppalaisen musiikkialan toimijoille ja on mukana eurooppalaisen musiikkiteollisuuden kehittämisessä.

  Lisätietoja

  EBBA:n verkkosivut 
  Androulla Vassiliou Twitterissä @VassiliouEU

  Yhteystiedot:

  Dennis Abbott +32 2 295 92 58; Twitter: @DennisAbbott 
  Dina Avraam +32 2 295 96 67

  Eurosonic Noorderslag:
  Marije Jansen +31 6 55 80 27 82

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 22/10/2012  |Sivun alkuun