Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Erasmus nuorille yrittäjille -ohjelmasta tukea jo yli 2 600 yrittäjälle
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

12/10/2012

Euroopan pk-yritysviikkoa vietetään ensi viikolla 15.–21. lokakuuta. Ohjelmasta on tuettu yli 2 600:aa yrittäjää ja sen puitteissa on tähän päivään mennessä toteutettu yli 1 300 vaihtohanketta uusien ja kokeneiden yrittäjien välillä. Eilen illalla Brysselissä pidetyssä tilaisuudessa palkittiin yrittäjiä ja paikallisia yhteyspisteitä (välittäjäorganisaatiot) aktiivisesta ja merkittävästä panoksesta ohjelman onnistumiseksi.

  Bryssel 12. lokakuuta 2012 — IP/12/1096

  Ohjelma on todella lähtenyt vauhtiin, varsinkin viime vuoden aikana, ja siitä on hyötyä paitsi uusille ja isäntänä toimiville yrittäjille myös EU:n taloudelle. Kilpailussa oli viisi eri luokkaa: paras menestystarina (video) (Best Success Story Video), menestyksekkäin vaihdon jälkeinen yhteistyö (Most Successful Post Relationship Cooperation), uusien yrittäjien paras liikeidea (Best Business Concept from New Entrepreneurs), parhaiten suoriutunut isäntäyrittäjä (Best Performing Host Entrepreneur) ja parhaiten suoriutunut välittäjäorganisaatio (Best Performing Intermediary Organisation).

  Suomalainen Seppo Huurinainen sijoittui kolmanneksi isäntäyrittäjien sarjassa. Hänen alansa on bioenergia-alan toiminnanohjausjärjestelmien toimittaminen.

  Erasmus nuorille yrittäjille -ohjelmassa yrittäjä, joka aikoo perustaa yrityksen tai joka on juuri perustanut yrityksen, voi saada ensikäden ohjausta toisessa maassa toimivalta kokeneelta yrittäjältä työskentelemällä tämän rinnalla yhdestä kuuteen kuukautta. Erasmus nuorille yrittäjille ‑järjestelmä helpottaa yrittäjien verkottumista hyödyntämällä EU:ssa olemassa olevaa rajat ylittävää osaamista ja kokemusta.

  Tilastojen mukaan 93 prosenttia ohjelmaan osallistuneista uusista yrittäjistä ja 86 prosenttia isäntänä toimineista yrittäjistä katsoo, että vaihdosta on ollut hyötyä heidän yritykselleen. Isäntänä toimineista yrittäjistä 84 prosenttia toimisi mielellään isäntänä toisellekin uudelle yrittäjälle. Monista vaihdoista kehittyy pitkäaikainen yhteistyösuhde kahden yrittäjän välille, mikä kansainvälistää yritysten toimintaa. Ohjelma ei pelkästään edistä uusien yritysten syntymistä vaan se myös tekee niistä vakaampia ja kestävämpiä.

  Euroopan komissio käynnisti ohjelman alun perin pilottihankkeena. Koska siitä on saatu myönteisiä tuloksia, komissio on sisällyttänyt sen myös kilpailun ja innovoinnin ohjelmaan (CIP), ja sitä on tarkoitus jatkaa yritysten kilpailukykyä ja pk-yrityksiä koskevan ohjelman (Cosme) puitteissa.

  Euroopan pk-yritysviikon 2012 tavoitteena on edistää ja tukea naisyrittäjiä.  Euroopan pk-yritysviikon 2012 huippukokous järjestetään Brysselissä 17. lokakuuta. Konferenssin teemana on "naisten yrittäjyys".

  Lisätietoa pk-yritysviikosta

  Erasmus-ohjelmaan osallistuneiden haastattelut

  Lisätietoja Erasmus nuorille yrittäjille -ohjelmasta

  Lisätietoja palkinnoista

  Vaihtoon liittyviä tapaustutkimuksia

  Yhteyshenkilöt:

  Carlo Corazza  (+32 2 295 17 52)

  Sara Tironi  (+32 2 299 04 03)

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 12/10/2012  |Sivun alkuun