Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Verotusasioista vastaava komission jäsen Šemeta Suomessa 1.—2.10.
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

03/10/2012

Verotuksesta ja tulliliitosta, tarkastustoiminnasta ja petostentorjunnasta vastaava komissaari Algirdas Šemeta vieraili Suomessa 1.—2. lokakuuta.

  Verotusasioista vastaava komission jäsen Šemeta Suomessa 1.—2.10.

  Vierailun yhteydessä hän tapasi taloustoimittajia Euroopan komission Suomen-edustustossa. Keskustelunaiheena oli mm. finanssitransaktiovero. Komissaari selvensi, mitkä ovat finanssitransaktioveron hyödyt, miksi sitä kannattaa edistää ja missä vaiheessa prosessi on. Komissaari totesi, että veron eteneminen edellyttää, että mukaan lähtee vähintään yhdeksän maata. Hän totesi, että Suomi voisi olla asiassa esimerkkinä muille pohjoismaille. Lisäksi komissaari Šemeta kertoi lyhyesti mitä on jo tehty ja mitä tullaan tekemään EU-tasolla veronkierron ehkäisemiseksi sekä miten jäsenvaltiot voivat itse parantaa veronkierron torjuntaa. Komissaari totesi myös kaavailevansa toimia veroparatiisien suitsimiseksi.

  Komissaari Šemeta tapasi myös valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen Helsingissä 2. lokakuuta. Keskusteluissa käsiteltiin laaja-alaisesti ajankohtaisia veroasioita. Erityisesti esille nousivat finanssitransaktiovero sekä veronkierto. Hän tapasi vierailunsa yhteydessä myös hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen, eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natrin sekä elinkeinoelämän edustajia.

  Lisäksi komissaari Šemeta tutustui Vaalimaan rajanylityspaikalla Suomen tullin toimintaan ja tullivalvontaan. Vierailunsa aikana hän keskusteli myös PTR-yhteistyöstä sekä tulliin liittyvistä Venäjä-asioista.

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Sinun oikeutesi, sinun tulevaisuutesi
  Euroopan kansalaisten teemavuosi
  Italian EU-puheenjohtajuus
  Resurssitehokkuus
  Rahoitus- ja talouskriisi
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  Climate Action
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Moninaisuuden puolesta, syrjintää vastaan
  Viimeisin päivitys: 09/10/2012  |Sivun alkuun