Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

EU:n urheilufoorumi vaatii tulosmanipuloinnin lopettamista
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

18/09/2012

Euroopan urheiluväen edustajat ja urheiluministerit lupaavat tehostaa toimiaan urheilutulosten manipulointia vastaan. He tapaavat  19.–20. syyskuuta Kyproksella EU:n urheilufoorumilla, joka on Euroopan komission järjestämä tilaisuus. Foorumin osallistujien odotetaan antavan julkilausuman tulosmanipuloinnin torjumisesta. Foorumi järjestetään samaan aikaan, kun EU-maiden urheiluministerit pitävät epävirallisen kokouksen. Foorumin keskustelunaiheita ovat myös urheilun antama panos EU:n talouteen, EU:n tuleva rahoitus ruohonjuuritason urheilulle samoin kuin liikunnan ja aktiivisena ikääntymisen tukeminen.

  Bryssel 18. syyskuuta 2012 — IP/12/977

  EU on perustamassa uutta koulutukseen, nuorisoasioihin ja urheiluun liittyvää Yhteinen Erasmus ‑ohjelmaa, joka Euroopan komission ehdotuksen mukaan sisältää myös urheiluosion. Urheiluosio saisi ehdotuksen mukaan vuosina 2014–2020 rahoitusta keskimäärin 34 miljoonaa euroa vuodessa. Tukea annettaisiin kansainvälisille projekteille, joilla tuetaan osaamisen ja hyvien toimintamallien vaihtoa, merkittäviä ei-kaupallisia eurooppalaisia urheilutapahtumia ja vahvemman näytön kokoamista urheilupolitiikan muotoilua varten. Tästä olisivat hyötymässä etenkin sellaiset julkiset ja kansalaisyhteiskunnan tahot, jotka toimivat ruohonjuuritason urheilutoiminnan parissa.

  Urheilufoorumilla esitellään lisäksi kahden viime vuoden aikana toteutettuja EU:n tukemia projekteja. Niillä on pyritty tukemaan väkivallan ja suvaitsemattomuuden torjumista urheilussa, dopinginvastaista toimintaa, parantamaan vammaisten urheilumahdollisuuksia ja edistämään sukupuolten tasa-arvoa, liikuntaharrastusta, urheiluun liittyvää vapaaehtoistoimintaa, maahanmuuttajien sosiaalista osallisuutta ja hyvää urheiluhallintoa. Komissio on vuodesta 2009 tukenut tällaisia ja muita projekteja yli 12 miljoonalla eurolla.

  Komission ehdotus Yhteisen Erasmus ‑ohjelman perustamisesta on nyt neuvoston ja Euroopan parlamentin käsiteltävänä. Määrärahojen lopullinen taso vahvistettaneen, kun EU:n kaikkia politiikanaloja koskevasta monivuotisesta rahoituskehyksestä käytävät neuvottelut saadaan päätökseen. Tämä voi tapahtua kuluvan vuoden loppuun mennessä. Komissio aikoo esittää vuonna 2013 ehdotuksen, joka koskee EU:n toimia terveyttä edistävän liikunnan hyväksi.

  EU:n urheilufoorumi järjestetään vuosittain. Sen yhteydessä komissio voi kertoa urheiluväelle ajankohtaisista ehdotuksistaan ja kuulla urheiluväen näkemyksiä. Foorumille kokoontuu kaikkiaan 250 valtuuskuntien jäsentä, joiden joukossa on kansainvälisen olympiakomitean ja Euroopan maiden olympiakomiteoiden, eurooppalaisten liittojen, kaikille tarkoitettujen urheilujärjestöjen sekä liigojen, seurojen ja urheilijoiden yhdistysten näkyviä edustajia. Urheilufoorumilla keskustellaan myös toimivasta hallintomallista työnantajien ja urheilijoiden Euroopan tason vuoropuhelun kautta.

  Ministerit keskustelevat lisäksi keinoista, joilla voitaisiin tuoda paremmin esille urheilun ja terveyden merkitystä Euroopan väestön ikääntyessä. Aiheena on myös EU:n edustus maailman antidopingtoimistossa WADAssa. Tarkoituksena on päästä yhteisymmärrykseen hallitusten nimeämän asiantuntijan nimittämisestä WADAn hallintoneuvostoon.

  Lisätietoa

  EU:n urheilufoorumin ohjelma

  Euroopan komissio: urheilun verkkosivusto

  Androulla Vassilioun verkkosivusto

  Kyproksen EU-puheenjohtajakausi

  Androulla Vassiliou Twitterissä: @VassiliouEU

  Yhteyshenkilöt:

  Dennis Abbott  (+32 2 295 92 58); Twitter: @DennisAbbott

  Dina Avraam  (+32 2 295 96 67)

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 18/09/2012  |Sivun alkuun