Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Euroopan kielten päivä keskiviikkona 26.9.
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

20/09/2012

Euroopan kielten päivää vietetään 47 maassa, ja Suomessa tapahtumia on monella eri paikkakunnalla. Teemapäivällä pyritään lisäämään kielten opiskelua ja tuomaan esiin Euroopan kielellistä monimuotoisuutta. EU:ssa on 23 virallisen EU-kielen lisäksi useita jäsenmaissa virallisen kielen asemassa olevia kieliä sekä alueellisia ja vähemmistökieliä ja murteita.

  Euroopan kielten päivä keskiviikkona 26.9.


  Tapahtumia Helsingissä:

  PKS:n kieltenopetuksen kehittämisverkosto Kielikaravaani järjestää Kulttuurikeskus Caisassa tilaisuuden , jossa on mm. espanjan, ranskan, ruotsin, saksan ja venäjän työpajoja kieltä osaamattomille ja osaaville, kaikkien kielten nettityöpaja AT-luokassa, tutustumista eri kieliin, maihin ja kulttuureihin ja toimintapisteissä lasten ja nuorten esityksiä Salissa. Tapahtuman avajaiset pidetään klo 10.00 Salissa.

  Suomalaisten kielitaitoon ja kielen koulutuksen tulevaisuuteen liittyviin kysymyksiin etsitään vastauksia Eurooppalainen Suomi ry:n järjestämässä kahvilakeskustelussa Miksi suomalaiset osaavat enää vain englantia?Aiheesta saapuvat keskustelemaan kansanedustaja Sanna Lauslahti, Suomen kieltenopettajien liiton varapuheenjohtaja Sanna Karppanen ja kielitaidon arviointiin erikoistunut professori Ari Lahti Jyväskylän yliopistosta. Tapahtuma järjestetään juuri valmistuneen Kaisa-talon Gaudeamus kirjakahvilassa (Gaudeamus Kirja & Kahvi, Vuorikatu 7, 00100 Helsinki) Kaisaniemen sydämessä klo 16.00-17.30. Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan! Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

  JyväskylässäEuroopan kielten päivää juhlitaan kampuksella koko viikko. Kielten viikon päämaja sijaitsee Seminaarinmäen kampuksen pääkirjastolla koko viikon. Kirjastolla voi tutustua Euroopan kieliin mm. posterinäyttelyn avulla ja kartuttaa myös omaa kielitietouttaan erilaisten tehtävien ja testien avulla. Joka päivä järjestetään myös tietovisa aiheeseen liittyen, josta voi voittaa mahtavia palkintoja.  Paikalla on myös päivittäin opiskelijoita ja henkilökuntaa vastaamassa kysymyksiin ja kertomassa kielistä ja niiden opiskelusta klo 12 -15. Lisäksi suurempia tempauksia viikolla ovat keskiviikon Forum-päivä, torstain Stammtisch-pirskeet ja perjantain Pop-up kahvila ”Nisu”.

  Turussaon luvassa koko päivän tapahtuma kaupunginkirjaston tiloissa. Aamupäivällä tarjolla monikielisiä satutuokioita lapsille ja yläkoulujen seitsemäsluokkalaiset pääsevät tutustumaan vieraisiin kieliin Kielikahvilassa. Iltapäivällä taas perehdytään kielten oppimiseen ja kääntämiseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin yleisöluennoilla kirjaston Studiossa. Luvassa on myös katsaus kroatian kieleen ja kulttuuriin sekä kääntämisen merkityksestä EU:ssa. Iltaohjelmassa kuullaan kaunokirjallisuuden kääntämisestä.

  Tiedote 25.9.2012

  Related Information

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 23/10/2012  |Sivun alkuun